Ingrediente
1.5 kg pipote si inimi, 500 g ficat de pui, 600 g carne tocata de pui, 1 ceapa alba medie, 100-150 ml ulei, 2 lgt pasta de ardei, 1 legatura patrunjel, 1 legatura ceapa verde, 8 oua crude, sare, piper, 1 pachet aluat foietaj, 1 ou pt uns, seminte de susan
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit, in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit, pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit.
Intr-un vas incapator, se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun pentru inceput 6 oua si, daca mai este nevoie, se mai pot pune (am folosit 8 oua). Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper, cat este necesar si dupa gustul fiecaruia.
Se ia o foaie de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, se acopera toata foaia cu jumatate din umplutura si se ruleaza strans, pe lungime. Cu grija, se asaza in tava, se unge cu ou si se presara seminte de susan. La fel se procedeaza cu cealalta foaie si restul de umplutura.
Se dau tavile la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, iar spre sfarsit, se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra.
Este foarte bun, atat rece, cat si caldut.
Pofta buna!