Carnea se taie cu cutitul din centrul pieptului spre exterior ,deschizand-o ca pe o carte,se bate bine cu un ciocan de bucatarie,dar mai intai se unge cu un fir de ulei se acopera cu hartie pergament,se bate facand atentie,carnea fiind ft frageda;
Carnatul se curata de pilita;cu un cutit se taie pe lateral,se desface pielea,se da deoparte;
Carnea se presara cu sare,piper,se aseaza feliile de cascaval,carnatul care se preseaza cu podul palmei,dupa care se ruleaza cat mai strans;
Se leaga cu ata de bucatarie mai groasa,se prinde in ata si usturoiul feliat,mse sareaza ,pipereaza,dup care se aseaza intr-o tava ,in care am taiat felii de morcov,ceapa in patru,si telina bucata,se unde cu ulei,se toarna cognacul,se introduce la cuptor 200°C,timp de 30 minute,se stinge cu vin alb; se termina coacerea alte 30 minute;
Carnea se scoate pe un fund cand s-a racit,se feliaza cu un cutit ascutit,iar din morcov,ceapa, telina si sosul din tava se mixeaza totul,se mai adauga putina apa se da intr-un clocot,se adauga smantana si se serveste alaturi de rulada de curcan;
Se pot servii alaturi cu garnitura de cartofi la cuptor,sau orice tip de garnitura preferati!
Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii