autor:

vera

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Rulada din piept de curcan

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
1 piept de curcan 500-600g, -2 carnati proaspeti, -4 felii cascaval, -sare,piper,, -1 pahar vin alb, -12 paharel cognac, -1 morcov, ceapa, tulpina de telina,, -1 pahar de smantana grasa, -ulei cam 3 linguri, -ata de bucatarie, -1 catel usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cu cutitul din centrul pieptului spre exterior ,deschizand-o ca pe o carte,se bate bine cu un ciocan de bucatarie,dar mai intai se unge cu un fir de ulei se acopera cu hartie pergament,se bate facand atentie,carnea fiind ft frageda;

Carnatul se curata de pilita;cu un cutit se taie pe lateral,se desface pielea,se da deoparte;

Carnea se presara cu sare,piper,se aseaza feliile de cascaval,carnatul care se preseaza cu podul palmei,dupa care se ruleaza cat mai strans;

Se leaga cu ata de bucatarie mai groasa,se prinde in ata si usturoiul feliat,mse sareaza ,pipereaza,dup care se aseaza intr-o tava ,in care am taiat felii de morcov,ceapa in patru,si telina bucata,se unde cu ulei,se toarna cognacul,se introduce la cuptor 200°C,timp de 30 minute,se stinge cu vin alb; se termina coacerea alte 30 minute;

Carnea se scoate pe un fund cand s-a racit,se feliaza cu un cutit ascutit,iar din morcov,ceapa, telina si sosul din tava se mixeaza totul,se mai adauga putina apa se da intr-un clocot,se adauga smantana si se serveste alaturi de rulada de curcan;

Se pot servii alaturi cu garnitura de cartofi la cuptor,sau orice tip de garnitura preferati!

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada din piept de curcan in foietaj

Rulada din piept de curcan in foietaj

Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot. Dupa

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun
Rulada din piept de curcan

Rulada din piept de curcan

Intr-o tigaie punem uleiul si calim cam 10’ ardeiul taiat fideluta, apoi il scoatem intr-un bol

17 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sofia Lefterica Taranu , 13 aprilie 2014

    superba ideie pt paste

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Arata super bine!!!

  • Fara foto

    roxana , 17 decembrie 2009

    arata minunat o sa incerc si eu

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Arată excelent! Foarte bună!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      interesant,merita incercata.felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      mttumesc pt felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Minunata reteta. Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      delicioasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Apetisanta rulada! Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      va multumesc si...va invit la ..preparat!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Nu pot sa mai spun decat: felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Arata tare bine,felicitari.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Imi plac tare mult ruladele..............sunt si frumoase si gustoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Apetisant!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Aspectos si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de curcan 500-600g
  • -2 carnati proaspeti
  • -4 felii cascaval
  • -sare,piper,
  • -1 pahar vin alb
  • -12 paharel cognac
  • -1 morcov, ceapa, tulpina de telina,
  • -1 pahar de smantana grasa
  • -ulei cam 3 linguri
  • -ata de bucatarie
  • -1 catel usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Antricot de vita cu sos anchois