autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rulada greceasca

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2 lingurite ulei de masline, 4 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi zdrobiti, 225 g muschi de porc, bine curatat, 225 g pulpa de vita (capac), bine curatat, 1/2 cana orez fiert, 2 linguri pasta de rosii, 1/3 cana marar proaspat tocat, 1/4 cana menta proaspat tocata, 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita sare, 115 g brânza feta farâmitata

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1 Într-o craticioara, se incinge uleiul de masline la foc mic. Se adauga ceapa verde si usturoiul si se prajesc 3 minute sau pâna când ceapa e frageda. Se trece amestecul intr-un castron mare.
2 Se incalzeste cuptorul În prealabil la 180°C. Într-un robot de bucatarie se pun carnea de porc si carnea de vita si se toaca marunt. Se pune carnea in castronul cu amestecul de ceapa verde. Se adauga orezul, pasta de rOSii, mararul, menta, coaja de lamâie, oregano, sarea si 2 linguri de apa. Se amesteca bine.
3 Se pune jumatate din amestecul de carne Într-o tava de copt, din metal, de 22x11 cm. Se presara cu branza feta si apoi se pune restul de amestec de carne. Se loveste tava de masa de lucru de câteva ori ca Sa se aseze amestecul.
4 Se coace 25 de minute sau pâna când sucurile curg usor când se Înteapa rulada cu o scobitoare. Se serveste fierbinte, calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Tocam carnea impreuna cu patrunjelul, ceapa si painea nestoarsa de apa, la care adaugam sare si piper

2 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu apa

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 225 g muschi de porc
  • bine curatat
  • 225 g pulpa de vita (capac)
  • bine curatat
  • 1/2 cana orez fiert
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/3 cana marar proaspat tocat
  • 1/4 cana menta proaspat tocata
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g brânza feta farâmitata

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciorbita de pui