autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rulada greceasca

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2 lingurite ulei de masline, 4 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi zdrobiti, 225 g muschi de porc, bine curatat, 225 g pulpa de vita (capac), bine curatat, 1/2 cana orez fiert, 2 linguri pasta de rosii, 1/3 cana marar proaspat tocat, 1/4 cana menta proaspat tocata, 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita sare, 115 g brânza feta farâmitata

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1 Într-o craticioara, se incinge uleiul de masline la foc mic. Se adauga ceapa verde si usturoiul si se prajesc 3 minute sau pâna când ceapa e frageda. Se trece amestecul intr-un castron mare.
2 Se incalzeste cuptorul În prealabil la 180°C. Într-un robot de bucatarie se pun carnea de porc si carnea de vita si se toaca marunt. Se pune carnea in castronul cu amestecul de ceapa verde. Se adauga orezul, pasta de rOSii, mararul, menta, coaja de lamâie, oregano, sarea si 2 linguri de apa. Se amesteca bine.
3 Se pune jumatate din amestecul de carne Într-o tava de copt, din metal, de 22x11 cm. Se presara cu branza feta si apoi se pune restul de amestec de carne. Se loveste tava de masa de lucru de câteva ori ca Sa se aseze amestecul.
4 Se coace 25 de minute sau pâna când sucurile curg usor când se Înteapa rulada cu o scobitoare. Se serveste fierbinte, calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de porc în sos caramel

Carne de porc în sos caramel

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu ou

Rulada de pui cu ou

- se taie pieptul ca pentru șnițele și se condimentează - se fierb ouăle tari - se împăturesc

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 225 g muschi de porc
  • bine curatat
  • 225 g pulpa de vita (capac)
  • bine curatat
  • 1/2 cana orez fiert
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/3 cana marar proaspat tocat
  • 1/4 cana menta proaspat tocata
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g brânza feta farâmitata

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Aripioare picante cu sos de branza albastra