1.Se prepara blatul batand bine albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul,pana se intaresc.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se cerne faina amestecata cu amidonul si se toarna in compozitie.Se rastoarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor cca 20 de minute,la foc potrivit.
Se desprinde blatul copt de pe hartie,cu lama unui cutit si se lasa la racit.
2.Se topeste ciocolata alba la bain marin impreuna cu cele 3 linguri de smantana apoi se intinde uniform pe blatul rece .Deasupra setoarna dulceata de cirese amare si apoi se ruleaza strans,ajutandu-ne de hartia de copt.
3.Pentru glazura se topeste ciocolata la bain marin impreuna cu cele 2 linguri de smantana apoi se toarna calda deasupra ruladei si se da la frigider cel putin o ora inainte de a felia rulada.Se decoreaza cu cateva lingurite de dulceata de cirese amare!
Pofta buna!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii