Rulada marmorata de cafea

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rulada marmorata de cafea

Ingrediente

  • aluat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • 75 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri pudra de roscove
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 250 ml frisca
  • decor:
  • cateva tablete de ciocolata alba
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt. Se adauga alternativ faina si amidonul, amestecate in prealabil si cernute.

Se incorporeaza si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final se adauga cafeaua solubila si pudra de roscove si se amesteca superficial, apoi se toarna in tava tapetata cu hartie, se coace cca. 20 minute, apoi se desface cu lama unui cutit de pe hartie, se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce cu partea coapta pe hartie, in sus. Aceasta se unge cu frisca batuta si intarita, apoi o rulam cu ajutorul hartiei si se lasa la rece de pe o zi pe alta. Se topesc cateva tablete de ciocolata alba, se intinde deasupra ruladei si se presara deasupra miez de nuca maruntit. Se mai lasa la frigider cca. 10 minute, apoi se poate felia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure