autor:

ICHIM ELENA

» » Dulciuri diverse

Rulada rapida

Autor: ICHIM ELENA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICHIM ELENA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 4 linguri ulei, zahar vanilinat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa de galbenus, punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si le batem spuma. Peste albusuri adaugam hazarul treptat amestecand continu pana la topire completa a zaharului, separat omegenizam galbenusurile cu uleiul.

In abusurile batute bine se adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si faina in ploaie, avand grija sa nu se lase compozitia (cu ajutorul unei spatule de lemn incorporam faina, amestecand de jos in sus)

Intre timp cuptorul trebuie incins. Ungem tava cu ulei o tapem cu faina sau folosim direct hartie pentru compt, punem compozitia in tava si se lasa la cuptor maxim 25 minute la foc potrivit.

Dupa coacere se scoate pe un prosop umed, se vor taia marginile, apoi se va umple cu gem sau dulceata sau crema de ciocolata sau dupa gustul si imaginatia fiecaruia cu ce doreste.
Daca vrem ca rulda sa fie mai atragatoare putem topi putina ciocolata si sa o turnm peste rulada la final.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada rapida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de migdale cu crema de lamaie

Tort de migdale cu crema de lamaie

Se amestecă 100 g unt şi 150 g zahăr până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi, încetul

14 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Pere in sos de vin

Pere in sos de vin

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem. Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna

6 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • zahar vanilinat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie