autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Rulada surpriza cu carne si legume

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
1 kg carne tocata (indiferent de care), , 2 cartofi dati pe razatoarea mare, , usturoi, , ceapa alba tocata, , pasta de tomate, , 3-4 oua crude, , pesmet, , sare, piper, , mustar, , busuioc, , boia iute, , 2 morcovi fierti, , 100 g masline negre, , 4 oua fierte, , 1-2 gogosari murati, , folie de aluminiu

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Din carne, cartofii scursi de zeama, usturoiul pisat, ceapa tocata, pasta de tomate, ouale crude, 3-4 linguri pesmet, sare, piper, busuioc, mustar si boia facem o masa omogena, pe care o lasam la rece cam 1 ora. Dam pe razatoarea mare ouale fierte, taiem fasii subtiri morcovii fierti si gogosarii murati. Scoatem samburii maslinelor si lasam sa se scurga. In functie de tava in care vom coace rulada, luam folia de aluminiu, o stropim cu ulei, acoperim cu pesmet si intindem un strat uniform din amestecul de carne, peste care presaram un strat de ou razalit. In functie de dorinta si creativitatea noastra, asezam la margine fasiile de morcovi si/sau gogosari, respectiv si/sau masline. Rulam incet acest amestec, inchidem la capat cu folia de aluminiu, si introducem in cuptorul preincalzit, pentru circa 1 ora, la foc mediu.

Verificam cu scobitoarea si, daca s-a patruns rulada,

desfacem folia de aluminiu si reintroducem in cuptor, pentru a prinde o crusta crocanta. Dupa aproximativ 10 minute scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.



Sfat: poti inlocui umplutura de morcovi, gogosari si

masline cu ceea ce ai la dispozitie, sau iti dai frau

fanteziei si apelezi la buchetele de broccoli fierte,

champignoane, cabanos sau carnaciori, spanac, castraveciori murati, boabe de porumb, oua de prepelita fierte sau...



Recomandare: vegetarienii pot, si in acest caz, sa foloseasca granule de soia prealabil pregatite.



Sugestie: nu portionati rulada decat dupa racire completa,eventual dupa cateva ore la frigider, indepartand folia de aluminiu.



Sfat: rulada poate fi servita atat rece, pe un platou de aperitive, cat si ca fel principal, feliile fiind anterior incalzite la cuptor. In cel de-al doilea caz, serviti cu tsatsiki.



Se pastreaza la rece chiar o spatamana!



(este un decor cromatic-apetisant-in-sine)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada surpriza cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se

5 voturi    0 comentarii
4h 5 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu pancetta si mustar

Copanele de pui cu pancetta si mustar

Se curata copanelele de piele si se fac cateva inciziuni cu ajutorul unui cutit.In aceste taieturi

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Eugen draga, de ce te formalizezi? Poate ca sunt eu "boshorog", dar sunt foarte deschis la minte si accept orice opinie care are argumentele pe masura... Adevarul este ca, daca ne-am trai viata asta scurta dupa cum ar dori altii, sau daca ne-am raporta existenta la ceea ce ar spune ceilalti ("vorba targului")... nu prea as vedea sensul acestei experiente terestre... Nu ceilalti ne guverneaza, ci noi insine!!!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ai dreptate, dar daca spuneam, eu, ca e o rulada " banala " ?????, oare ?, nu se supara nimeni ???, daca faceam eu, remarca : preparat din ce se gaseste in frigider, nu se supara nimeni ???

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Tatiana scumpa si draga! Nu ma mai coplesi cu atatea dragalashenii... Sunt asa-zise retete pe care le creez in functie de ceea ce gasesc prin frigider, camara... Poate par sofisticate, dar, vezi si tu cat sunt de banale si la indemana oricui...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Bineinteles !, iar o surpriza , marca " Ady "

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (indiferent de care)
  • 2 cartofi dati pe razatoarea mare
  • usturoi
  • ceapa alba tocata
  • pasta de tomate
  • 3-4 oua crude
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • mustar
  • busuioc
  • boia iute
  • 2 morcovi fierti
  • 100 g masline negre
  • 4 oua fierte
  • 1-2 gogosari murati
  • folie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Eugen draga, de ce te formalizezi? Poate ca sunt eu "boshorog", dar sunt foarte deschis la minte si accept orice opinie care are argumentele pe masura... Adevarul este ca, daca ne-am trai viata asta scurta dupa cum ar dori altii, sau daca ne-am raporta existenta la ceea ce ar spune ceilalti ("vorba targului")... nu prea as vedea sensul acestei experiente terestre... Nu ceilalti ne guverneaza, ci noi insine!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE