Se spala carnea cu apa rece, se zvanta cu un stergar, se sareaza, se pipereaza si se unge pe una din parti cu mustar. Se indeparteaza pielita de pe carnati, care se taie mai intai in doua (pe lat) si pe urma in 4 (pe lung). Castraveciorii se taie si ei in patru (tot pe lung). Pe fiecare felie de carne unsa cu mustar se aseaza cate doua fasii de carnati si 2 de castraveciori, dupa care se ruleaza. Se fixeaza ruladele cu scobitori si se prajesc, pe rand, in untul incins, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga berea si se lasa sa fiarba 5 minute la foc potrivit si pe urma zeama de legume si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 45-50 de minute. Se scot ruladele din sos si se tin la cald. Sosul se amesteca cu smantana si - eventual - cu amidonul sau faina, se mai gusta o data de sare, piper si mustar si se serveste cu ruladele calde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii