autor:

Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Ruleta "Solnuşca"

Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
7 ouă proaspete, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina pline, 1 lingura de bicarbonat de amoniu sau praf de copt pentru biscvit, , , Aceasta reteta o folosesc foarte des cind imi apar oaspeti nepoftiti, din senin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

29 voturi

Mod de preparare

1. Bati albusul si concomitent adaugi zaharul pina s-a umflat de-a binelea, ca pentru beze.
2. Aparte bati galbenusurile
3 Impreunezi albusurile si galbenusurile si mesteci, nu bati, dupa care pui faina si amoniacul. Imparti in 2 portii egale, si le coci separat in rola in forma de patrat sau dreptunghi, nicidecum rotunde sau alte.
4 . Cind ei coca din rola o ungi repede cu magiun sau cu halva (batuta bine cu smintina sau cu frisca)si o rotesti, pina e ferbinte, altfel nu-ti iese rulada

5. Poti sa o ornamentezi cu ce doresti, sau cu ciocolata rasa, sau cu crema de ciocolata, sau cu jele

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruleta "Solnuşca"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU TRANDAFIRI ALBASTRI

TORT CU TRANDAFIRI ALBASTRI

Dupa ce am taiat blatul in doua, am facut un sirop din apa fiarta, zahar si esenta de rom si am insiropat

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort palarie

Tort palarie

Blat : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul,

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Delicios

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

29 voturi

Ingrediente

  • 7 ouă proaspete
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina pline
  • 1 lingura de bicarbonat de amoniu sau praf de copt pentru biscvit
  • Aceasta reteta o folosesc foarte des cind imi apar oaspeti nepoftiti
  • din senin

Raporteaza reteta

Retete
de Minzat - Ghenaliuc Liudmila
Salata de cartofi cu pui

Salata de cartofi cu pui

 Amestecam  carnea , albusul, ciupercile cu maioneza.  Taiem cartofii si ii prajim. Pe un vas

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Salate reci
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri
Aperitiv

Aperitiv

Rumenim bostaneii. Dupa aia asezam o felie de bostanei o felie de cascaval, presuram cu usturoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort