Ruleta "Solnuşca"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 ouă proaspete
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina pline
  • 1 lingura de bicarbonat de amoniu sau praf de copt pentru biscvit
  • Aceasta reteta o folosesc foarte des cind imi apar oaspeti nepoftiti, din senin

Mod de preparare

1. Bati albusul si concomitent adaugi zaharul pina s-a umflat de-a binelea, ca pentru beze.

2. Aparte bati galbenusurile

3 Impreunezi albusurile si galbenusurile si mesteci, nu bati, dupa care pui faina si amoniacul. Imparti in 2 portii egale, si le coci separat in rola in forma de patrat sau dreptunghi, nicidecum rotunde sau alte.

4 . Cind ei coca din rola o ungi repede cu magiun sau cu halva (batuta bine cu smintina sau cu frisca)si o rotesti, pina e ferbinte, altfel nu-ti iese rulada

5. Poti sa o ornamentezi cu ce doresti, sau cu ciocolata rasa, sau cu crema de ciocolata, sau cu jele

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise