autor:

Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Ruleta "Solnuşca"

Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
7 ouă proaspete, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina pline, 1 lingura de bicarbonat de amoniu sau praf de copt pentru biscvit, , , Aceasta reteta o folosesc foarte des cind imi apar oaspeti nepoftiti, din senin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

29 voturi

Mod de preparare

1. Bati albusul si concomitent adaugi zaharul pina s-a umflat de-a binelea, ca pentru beze.
2. Aparte bati galbenusurile
3 Impreunezi albusurile si galbenusurile si mesteci, nu bati, dupa care pui faina si amoniacul. Imparti in 2 portii egale, si le coci separat in rola in forma de patrat sau dreptunghi, nicidecum rotunde sau alte.
4 . Cind ei coca din rola o ungi repede cu magiun sau cu halva (batuta bine cu smintina sau cu frisca)si o rotesti, pina e ferbinte, altfel nu-ti iese rulada

5. Poti sa o ornamentezi cu ce doresti, sau cu ciocolata rasa, sau cu crema de ciocolata, sau cu jele

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruleta "Solnuşca"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fluture

Tort fluture

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Delicios

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

29 voturi

Ingrediente

  • 7 ouă proaspete
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina pline
  • 1 lingura de bicarbonat de amoniu sau praf de copt pentru biscvit
  • Aceasta reteta o folosesc foarte des cind imi apar oaspeti nepoftiti
  • din senin

Raporteaza reteta

Retete
de Minzat - Ghenaliuc Liudmila
Salata de cartofi cu pui

Salata de cartofi cu pui

 Amestecam  carnea , albusul, ciupercile cu maioneza.  Taiem cartofii si ii prajim. Pe un vas

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Salate reci
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri
Aperitiv

Aperitiv

Rumenim bostaneii. Dupa aia asezam o felie de bostanei o felie de cascaval, presuram cu usturoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"