autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rulou din piept de curcan la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
450-500 g piept de curcan, 6 feliute subtiri de cascaval (branza topita), 1/2 gogosar acru (1 castravete acru), 5-6 catei de usturoi (usturoi granulat), 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru, boia (concentrat de pui/ciuperci/legume) sau orice alt mix de condimente preferati

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Taiati pieptul de curcan in asa fel incat sa obtineti o bucata dreptunghiulara de aproximativ 20 x 15 cm (o puteti obtine din mai multe bucati). Bateti carnea foarte putin pe un fund de lemm udat cu apa. Condimentati carnea si asezati-o in mijlocul unui patrat de folie de aluminiu uns cu o lingura de ulei de masline.
Ungeti carnea cu uleiul de masline ramas, asezati deasupra feliile de cascaval, iar intr-o parte formati o bagheta de fasii de gogosar si/sau castravete acru. Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, lasand folia afara, apoi impachetati bine ruloul in folie. Impachetati-l intr-o alta folie si asezati-l pe un gratar cu capac.
Lasati ruloul pe gratar, la foc mediu, 20 minute. La jumatatea timpului, intoarceti-l pe cealalta parte.
Luati apoi ruloul de pe gratar, asezati-l pe un platou si indepartati cu grija folia.
Dupa ce s-a racorit putin taiati-l felii de 12-15 mm grosime, decorati cu gogosari, usturoi, castraveti, peperoni, foi de dafin si patrunjel verde.
Se serveste cu diferite sosuri (de usturoi, de rosii, de stafide brune sau aurii), langa diferite garnituri (orez, legume, cartofi) si salate (salata verde, de varza rosie sau murata, de sfecla, etc.), muraturi, mujdei, etc. dupa preferinta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou din piept de curcan la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
orez cu pulpe de pui

orez cu pulpe de pui

intro oala punem ulei sa se incinga adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare ,dupa

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Carnea: Incalziti cuptorul la 170 ° C. Luati un castron mare si amestecati carnea tocata

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce gustos trebuie sa fie Doina!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc mult.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Felicitari! E suuper!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      O finete de mancare si arata grozav!*****Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 450-500 g piept de curcan
  • 6 feliute subtiri de cascaval (branza topita)
  • 1/2 gogosar acru (1 castravete acru)
  • 5-6 catei de usturoi (usturoi granulat)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia (concentrat de pui/ciuperci/legume) sau orice alt mix de condimente preferati

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce gustos trebuie sa fie Doina!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei sote cu piure de cartofi noi