autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulou din pulpa de curcan la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg), 5-6 feliute branza topita (cascaval), 20-30 g sunca presata, 1/2 gogosar rosu murat, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

12 voturi

Mod de preparare

Dezosati pulpa si desfasurati sub forma de dreptunghi, taind carnea cam de 1 cm grosime, incepand din mijloc spre margini, fara sa o bateti, la fel cum procedati la pieptul de pui.
Asezati pe masa o bucata de folie de aluminiu de aproximativ 40 x 30 cm. Ungeti-o cu ulei de masline, asezati pe ea pulpa desfacuta, cu pielea in jos, condimentati, puneti deasupra feliutele de branza topita si intr-un capat fasiute de sunca si un rand de fasii de gogosar.
Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, fara sa prindeti si folia inauntru. Infasurati ruloul obtinut in folie, adaugati inca un strat de folie si inchideti bine la capete. Puteti face si doua rulouri mai mici din aceste ingrediente. Puneti rulourile pe gratarul special cu capac, la foc mediu, pentru 30 minute. Pe la jumatatea timpului, intoarceti-le pe partea cealalta.
Lasati sa se racoreasca, indepartati folia, avand grija sa nu se scurga sucul de carne.
Se taie felii de 12-15 mm grosime si se decoreaza platoul cu foi de dafin, frunze de patrunjel, muraturi, salata verde, cartofi prajiti ajurati, sosuri, etc.
Eu am servit cu cartofi ajurati si sos de mustar. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou din pulpa de curcan la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas

Pui cu ananas

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Se taie felii sau bastonaşe carnea. Se sărează şi se piperează. Se bat ouăle bine. Se zdrobesc

21 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare frumoase! Ai folosit si susan?

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Doina, stii ce mi-ai facut tu mie astazi? Mai facut sa ud tastatura. Foarte bune rulourile tale!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg)
  • 5-6 feliute branza topita (cascaval)
  • 20-30 g sunca presata
  • 1/2 gogosar rosu murat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase! Ai folosit si susan?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Berbecut la vas roman