autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulou din pulpa de curcan la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg), 5-6 feliute branza topita (cascaval), 20-30 g sunca presata, 1/2 gogosar rosu murat, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

11 voturi

Mod de preparare

Dezosati pulpa si desfasurati sub forma de dreptunghi, taind carnea cam de 1 cm grosime, incepand din mijloc spre margini, fara sa o bateti, la fel cum procedati la pieptul de pui.
Asezati pe masa o bucata de folie de aluminiu de aproximativ 40 x 30 cm. Ungeti-o cu ulei de masline, asezati pe ea pulpa desfacuta, cu pielea in jos, condimentati, puneti deasupra feliutele de branza topita si intr-un capat fasiute de sunca si un rand de fasii de gogosar.
Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, fara sa prindeti si folia inauntru. Infasurati ruloul obtinut in folie, adaugati inca un strat de folie si inchideti bine la capete. Puteti face si doua rulouri mai mici din aceste ingrediente. Puneti rulourile pe gratarul special cu capac, la foc mediu, pentru 30 minute. Pe la jumatatea timpului, intoarceti-le pe partea cealalta.
Lasati sa se racoreasca, indepartati folia, avand grija sa nu se scurga sucul de carne.
Se taie felii de 12-15 mm grosime si se decoreaza platoul cu foi de dafin, frunze de patrunjel, muraturi, salata verde, cartofi prajiti ajurati, sosuri, etc.
Eu am servit cu cartofi ajurati si sos de mustar. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou din pulpa de curcan la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
orez cu pulpe de pui

orez cu pulpe de pui

intro oala punem ulei sa se incinga adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare ,dupa

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Carnea: Incalziti cuptorul la 170 ° C. Luati un castron mare si amestecati carnea tocata

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare frumoase! Ai folosit si susan?

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Doina, stii ce mi-ai facut tu mie astazi? Mai facut sa ud tastatura. Foarte bune rulourile tale!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg)
  • 5-6 feliute branza topita (cascaval)
  • 20-30 g sunca presata
  • 1/2 gogosar rosu murat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase! Ai folosit si susan?

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
File de porc Acapulco