autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulou din pulpa de curcan la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg), 5-6 feliute branza topita (cascaval), 20-30 g sunca presata, 1/2 gogosar rosu murat, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

11 voturi

Mod de preparare

Dezosati pulpa si desfasurati sub forma de dreptunghi, taind carnea cam de 1 cm grosime, incepand din mijloc spre margini, fara sa o bateti, la fel cum procedati la pieptul de pui.
Asezati pe masa o bucata de folie de aluminiu de aproximativ 40 x 30 cm. Ungeti-o cu ulei de masline, asezati pe ea pulpa desfacuta, cu pielea in jos, condimentati, puneti deasupra feliutele de branza topita si intr-un capat fasiute de sunca si un rand de fasii de gogosar.
Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, fara sa prindeti si folia inauntru. Infasurati ruloul obtinut in folie, adaugati inca un strat de folie si inchideti bine la capete. Puteti face si doua rulouri mai mici din aceste ingrediente. Puneti rulourile pe gratarul special cu capac, la foc mediu, pentru 30 minute. Pe la jumatatea timpului, intoarceti-le pe partea cealalta.
Lasati sa se racoreasca, indepartati folia, avand grija sa nu se scurga sucul de carne.
Se taie felii de 12-15 mm grosime si se decoreaza platoul cu foi de dafin, frunze de patrunjel, muraturi, salata verde, cartofi prajiti ajurati, sosuri, etc.
Eu am servit cu cartofi ajurati si sos de mustar. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou din pulpa de curcan la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole cu carnat la gratar

Iahnie de fasole cu carnat la gratar

Fasolea se alege si se pune de cu seara in apa calda, acest lucru face sa scada timpul de fierbere.

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Caltabosi

Caltabosi

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in

19 voturi    13 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare frumoase! Ai folosit si susan?

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Doina, stii ce mi-ai facut tu mie astazi? Mai facut sa ud tastatura. Foarte bune rulourile tale!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg)
  • 5-6 feliute branza topita (cascaval)
  • 20-30 g sunca presata
  • 1/2 gogosar rosu murat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase! Ai folosit si susan?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
MUSCHI DE VACA LA TIGAIE CU ANGHINARE