Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele.
Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat faina,pana rezulta un aluat omogen si elastic.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata, smantana, mararul, ceapa, usturoiul spalat si tocat, sare si piper dupa gust si amestecam bine. Dam la frigider pana umplem rulourile.
Intindem aluatul pe masa infainata taiem fasii de cca. 1-2 cm dupa care rulam pe rulourile unse cu ulei.
Le prajim in baie de ulei dupa care le scoatem intr-un vas, le lasam sa se raceasca dupa care le scoatem formele.
Dupa ce s-au racit umplem rulourile cu crema cu ajutorul unei lingurite.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu