Rulouri cu crema de vanilie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri untura solida
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • ½ plic drojdie uscata
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • 650 gr faina
  • Esenta de lamaie
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 1,5 l lapte
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • Coaja si zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit.

Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia.

Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul si untura topite si racite putin, apoi am pus laptele, sarea, esenta si in final faina.

Am framantat un aluat nu prea tare, usor de intins.

Am dat aluatul la rece pentru 30 de minute.

Formele de rulouri le-am uns cu putin ulei.

Am intins aluatul pe masa de lucru in foaie subtire si am taiat fasii de 2 cm pe care le-am rulat pe forme ca o spirala.

Am asezat formele in tava neunsa si am copt pentru 15 de minute la 180 grade, dupa care am scos tava si am intors rulourile pe partea cealalta si am mai copt 15 minute.

Pentru crema am amestecat galbenusurile cu 3 linguri de zahar, apoi am adaugat putin lapte rece si faina. Am omogenizat apoi am pus si restul de lapte caldut, sarea si coaja de lamiae.

Am fiert la foc mediu mestecand continuu.

Untul l-am pus la final taiat bucatele si am amestecat pana s-a topit.

Lasam crema la racit si pregatim albusurile pe care le batem bine cu putina sare, apoi adaugam zeama de lamiae si zaharul. Batem bine pana se face o spuma putin tare pe care o amestecam cu crema racita.

Umplem rulourile cu crema, cu ajutorul unui posh sau cu ajutorul unei lingurite si pudram cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise