Ingrediente
Pentru aluat:, 1 pachet unt, 2 linguri untura solida, 2 linguri zahar, 2 oua, ½ plic drojdie uscata, 1 varf lingurita bicarbonat, 250 ml lapte, 650 gr faina, Esenta de lamaie, Sare, Pentru crema:, 1,5 l lapte, 5 oua, 6 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 pachet unt, Coaja si zeama de la o lamaie.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
40 voturi
Mod de preparare
Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia.
Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul si untura topite si racite putin, apoi am pus laptele, sarea, esenta si in final faina.
Am framantat un aluat nu prea tare, usor de intins.
Am dat aluatul la rece pentru 30 de minute.
Formele de rulouri le-am uns cu putin ulei.
Am intins aluatul pe masa de lucru in foaie subtire si am taiat fasii de 2 cm pe care le-am rulat pe forme ca o spirala.
Am asezat formele in tava neunsa si am copt pentru 15 de minute la 180 grade, dupa care am scos tava si am intors rulourile pe partea cealalta si am mai copt 15 minute.
Pentru crema am amestecat galbenusurile cu 3 linguri de zahar, apoi am adaugat putin lapte rece si faina. Am omogenizat apoi am pus si restul de lapte caldut, sarea si coaja de lamiae.
Am fiert la foc mediu mestecand continuu.
Untul l-am pus la final taiat bucatele si am amestecat pana s-a topit.
Lasam crema la racit si pregatim albusurile pe care le batem bine cu putina sare, apoi adaugam zeama de lamiae si zaharul. Batem bine pana se face o spuma putin tare pe care o amestecam cu crema racita.
Umplem rulourile cu crema, cu ajutorul unui posh sau cu ajutorul unei lingurite si pudram cu zahar.
SUSANA , 30 ianuarie 2015
INCERCATI CU FRISCA DIN SMANTANA DE CASA
Gabriela Manole , 30 decembrie 2014
si untul tot topit trebuie va rog ??
Dana Elena , 17 aprilie 2014
Si eu le fac tot pe coceanul ( lujerul} de porumb ies garantat iar reteta pentru aluat foarte usara :o cana si jumatate apa minerala o cana ulei un praf de sare faina cat cuprinde ,foarte usor si foarte fragede iar crema de vanilie :D
Mihaela Caramihai , 16 aprilie 2014
sunt delicioase
Gabriela Dinu , 15 aprilie 2014
si untul tot topit trebuie va rog ??
Alina Rujan , 15 aprilie 2014
si untul tot topit trebuie va rog ??
Mary Udrea , 15 aprilie 2014
si untul tot topit trebuie va rog ??
Elisabeta Dinu , 15 aprilie 2014
eu am facut formele ptr rulouri din tulpina de stuf,sunt lucioasesi aluneca ruloul cind il scoti
Alexandra E Alessandro , 14 aprilie 2014
mama mea le facea rulourile doar ca le frigea in ulei si le umplea cu ciocolata
Mary Udrea , 08 ianuarie 2014
Daniela, daca este sa cautam gasim foarte multe variante de retete pentru orice preparat :D fiecare face asa cum stie si cum ii place.
Ioana Neli , 07 ianuarie 2014
Prajitura copilariei
Daniela Lavinia Piriu Agapi , 06 ianuarie 2014
Nu trebuie forme speciale pt rulouri. Asta am auzit asta de fiecare data cand a fost prezentata reteta. E suficient daca va faceti forme din lujer de porumb cules toamna, dupa ce se recolteaza porumbul. Luati lujerul de porumb sii il taiati in bucati egale (lungimea si-o alege fiecare). Aceste forme de porumb nici nu trebuie unse cu grasime. Rulourile ies foarte usor de pe ele, pt ca sunt lucioase. Pentru aluat se foloseste 1 pachet de unt si 4-5 linguri de smantana ( nu untura), 1 singur ou, fara lapte.