autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu dovleac si nuca

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Ingrediente
900 g dovleac ras, 50 g unt, 150 g zahar, un pachet foi placinta, 4 plicuri zahar vanilat, ulei pentru uns foile, 250 g nuci prajite, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele.
Dam dovleacul prin razatoarea mare.
Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat.
Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar.
Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.
Intre timp ne ocupam de nuci ...........le prajim(eu le-am prajit in cuptorul cu microunde........le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze).Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului.
Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine.
Tapetam o tava cu hartie
Ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte.
Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti.
Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.

La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri.
Asezam rulourile in tava ,le ungem cu ulei si apoi le dam tava la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite.







Scoatem tava din cuptor ,lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat. Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2014

    te invit sa o testezi Ioana!

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2014

    Dovleaaac , nuuuuca ... o bunatate . Merita incecata .

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 900 g dovleac ras
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • un pachet foi placinta
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 250 g nuci prajite
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

te invit sa o testezi Ioana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca