Rulouri cu sunca si mozzarella

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu sunca si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 300 ml apa minerala calduta
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 5 felii muschiulet de porc (sau ce alta sunca va mai place)
  • 150 gr mozzarella
  • 100 gr cascaval
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata.

Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca circa 40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Feliile de muschiulet le facem cubulete mici, la fel si mozzarella.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam acolo.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa. Puteti sa il taiati in doua si sa intindeti doua foi mai mici.

Amestecam pasata de rosii cu un praf de sare si putin piper, iar cu aceasta ungem foaia de aluat.

Presaram muschiul, mozzarella si cascavalul ras.

Rulam strans, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem rulourile, cam de 2 cm grosime.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem spuma oul si cu un pensonas le ungem.

La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc si sunt coapte.

Cand sunt gata le scoatem si le acoperim fierbinti, cu 2-3 prosoape groase, pentru a se pastra fragede.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure