autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rulouri de antricot cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc), 400 g bureti de roua (pleurotus), 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 200 ml smantana proaspata, 150 g frunze de spanac sau loboda, 1 legatura marar si patrunjel, 5 linguri faina, 4 linguri ulei de masline, 200 ml ulei pentru prajit, sare, piper, paprika, 1 cub concentrat ciuperci

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Antricotul se taie in 8-10 felii care se bat bine cu ciocanul de carne si se condimenteaza.
Ciupercile se spala si se pun la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20 minute.
Intr-o tigaie caliti in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul gras taiat marunt, ciupercile scurse si maruntite, verdeata tocata si condimentati. (Pastrati cateva ciuperci pentru sos.)
Opariti frunzele de spanac (sau loboda) in zeama ramasa de la ciuperci. Pe feliile de carne batuta asezati frunzele verzi si distribuiti uniform umplutura din tigaie.
Rulati carnea si prindeti ruloul cu cateva scobitori, ca sa nu se desfaca la prajit. Dati rulourile prin faina si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Prajiti-le bine pe toate partile.
Intr-un ceaun sau un vas de tuci puneti restul de zeama de la ciuperci si fierbeti la foc mic, 45 minute, rulourile pe care le-ati prajit. Adaugati si ciupercile care au ramas si acoperiti cu capac.
Dupa ce s-au fiert, amestecati smantana cu 2-3 lingurite de faina si adaugati-o peste rulouri miscand energic vasul. Dupa vreo 2-3 clocote este gata, condimentati daca mai este nevoie.
Scoateti rulourile pe un platou si extrageti cu grija toate scobitorile. Puteti taia cateva roluri in felii subtiri, vor fi mai aspectuoase. Aranjati-le in farfurii, impreuna cu rulouri intregi, sos, garnitura (cartofi piure, morcovi glasati, etc.), garnisiti cu frunze de patrunjel, felii de rosie, ardei rosu, loboda. Se servesc cu salata (asortata, de ardei copti, rosii, salata verde, sfecla, hrean, etc.)
Sunt delicioase. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de antricot cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu alune si patrunjel

Piept de pui cu alune si patrunjel

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram

7 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Ce pranz bogat!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Multumesc mult. Da, sunt foarte bune. Yummiiii.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Super, imi inchipui ce bune sunt!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Trebuie sa fie o bunatate....

    • Fara foto

      flori , 03 octombrie 2009

      arata super si cred ca este o bunatate

    • Fara foto

      flori , 03 octombrie 2009

      arata super si cred ca este o bunatate

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Placerea de a gati spune totul.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc)
  • 400 g bureti de roua (pleurotus)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana proaspata
  • 150 g frunze de spanac sau loboda
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 1 cub concentrat ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce pranz bogat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pui Souvlaki