autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rulouri de antricot cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc), 400 g bureti de roua (pleurotus), 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 200 ml smantana proaspata, 150 g frunze de spanac sau loboda, 1 legatura marar si patrunjel, 5 linguri faina, 4 linguri ulei de masline, 200 ml ulei pentru prajit, sare, piper, paprika, 1 cub concentrat ciuperci

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Antricotul se taie in 8-10 felii care se bat bine cu ciocanul de carne si se condimenteaza.
Ciupercile se spala si se pun la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20 minute.
Intr-o tigaie caliti in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul gras taiat marunt, ciupercile scurse si maruntite, verdeata tocata si condimentati. (Pastrati cateva ciuperci pentru sos.)
Opariti frunzele de spanac (sau loboda) in zeama ramasa de la ciuperci. Pe feliile de carne batuta asezati frunzele verzi si distribuiti uniform umplutura din tigaie.
Rulati carnea si prindeti ruloul cu cateva scobitori, ca sa nu se desfaca la prajit. Dati rulourile prin faina si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Prajiti-le bine pe toate partile.
Intr-un ceaun sau un vas de tuci puneti restul de zeama de la ciuperci si fierbeti la foc mic, 45 minute, rulourile pe care le-ati prajit. Adaugati si ciupercile care au ramas si acoperiti cu capac.
Dupa ce s-au fiert, amestecati smantana cu 2-3 lingurite de faina si adaugati-o peste rulouri miscand energic vasul. Dupa vreo 2-3 clocote este gata, condimentati daca mai este nevoie.
Scoateti rulourile pe un platou si extrageti cu grija toate scobitorile. Puteti taia cateva roluri in felii subtiri, vor fi mai aspectuoase. Aranjati-le in farfurii, impreuna cu rulouri intregi, sos, garnitura (cartofi piure, morcovi glasati, etc.), garnisiti cu frunze de patrunjel, felii de rosie, ardei rosu, loboda. Se servesc cu salata (asortata, de ardei copti, rosii, salata verde, sfecla, hrean, etc.)
Sunt delicioase. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de antricot cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu piure de cartofi

Ficatei de pasare cu piure de cartofi

Am pus la fiert cartofii cu putina sare. Dupa ce au fost gata, i-am dat la mixer si i-am amestecat

2 voturi    2 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Ce pranz bogat!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Multumesc mult. Da, sunt foarte bune. Yummiiii.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Super, imi inchipui ce bune sunt!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Trebuie sa fie o bunatate....

    • Fara foto

      flori , 03 octombrie 2009

      arata super si cred ca este o bunatate

    • Fara foto

      flori , 03 octombrie 2009

      arata super si cred ca este o bunatate

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Placerea de a gati spune totul.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc)
  • 400 g bureti de roua (pleurotus)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana proaspata
  • 150 g frunze de spanac sau loboda
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 1 cub concentrat ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce pranz bogat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Sarmalute in foi de vita