RULOURI DE COD LA CUPTOR

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
RULOURI DE COD LA CUPTOR

Ingrediente

  • - file de cod fara piele
  • - spanac proaspat
  • - dovlecei
  • - ardei gras rosu si galben
  • - ulei masline
  • - busuioc
  • - sare, piper
  • - condimente pentru peste ( in amestec: curry, rozmarin, cimbru, boia dulce )
  • - smantana lichida
  • - lamai
  • - vin alb
  • - capere marinate

Mod de preparare

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste.

Spanacul proaspat se opareste in apa fierbine cu putina sare , se preseaza pentru eliminarea excesului de pa, se toaca marunt la cutit, se soteaza intr-o cratita in putil ulei de masline, se adauga usturoi tocat marunt, putina smantana lichisa, sare si nucsoara macinata.

Ardeiul gras colorat se taie sub forma de bastonase , se soteaza in putin ulei de masline cu busuic, in asa fel incat sa ramana crocant( tare).

Pe fileurile de peste se intinde spuma de spanac, la un capat se pun bastonase de ardei ( cu capetele sa ramana in afara ), apoi se ruleaza sub forma de paiote s, se pun in picioare si se prind cu scobitori.

Rulourile astfel obtinute se pun intr-o tava la cuptor, stropite cu putin ulei de masline, timp de 10 min, la max. 170 grade.

Separat se face un sos din smantana lichida , vin alb, suc de lamaie, sare si capere ( se va fierbe la foc mic pentru a se evita taierea sosului).

Preparatul se poate servi cu legume proaspete sote, buchetiera de legume la cuptor, butoiase de cartofi fierti sau orez( sub diferite variante).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise