autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu peste

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
- file de cod fara piele, - spanac proaspat, - dovlecei, - ardei gras rosu si galben, - ulei masline, - busuioc, - sare, piper, - condimente pentru peste ( in amestec: curry, rozmarin, cimbru, boia dulce ), - smantana lichida, - lamai, - vin alb, - capere marinate

Dificultate: Medie Timp: 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste.
Spanacul proaspat se opareste in apa fierbine cu putina sare , se preseaza pentru eliminarea excesului de pa, se toaca marunt la cutit, se soteaza intr-o cratita in putil ulei de masline, se adauga usturoi tocat marunt, putina smantana lichisa, sare si nucsoara macinata.
Ardeiul gras colorat se taie sub forma de bastonase , se soteaza in putin ulei de masline cu busuic, in asa fel incat sa ramana crocant( tare).
Pe fileurile de peste se intinde spuma de spanac, la un capat se pun bastonase de ardei ( cu capetele sa ramana in afara ), apoi se ruleaza sub forma de paiote s, se pun in picioare si se prind cu scobitori.
Rulourile astfel obtinute se pun intr-o tava la cuptor, stropite cu putin ulei de masline, timp de 10 min, la max. 170 grade.
Separat se face un sos din smantana lichida , vin alb, suc de lamaie, sare si capere ( se va fierbe la foc mic pentru a se evita taierea sosului).
Preparatul se poate servi cu legume proaspete sote, buchetiera de legume la cuptor, butoiase de cartofi fierti sau orez( sub diferite variante).
Daca ti-a placut reteta noastra "RULOURI DE COD LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius in hartie pergament

File de pangasius in hartie pergament

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam,

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Nemaipomenit!Te rog sa-l pregatesti si pe al meu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    ce gustoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Hmm,ce bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Super, arata foarte bine, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

8 voturi

Ingrediente

  • - file de cod fara piele
  • - spanac proaspat
  • - dovlecei
  • - ardei gras rosu si galben
  • - ulei masline
  • - busuioc
  • - sare
  • piper
  • - condimente pentru peste ( in amestec: curry
  • rozmarin
  • cimbru
  • boia dulce )
  • - smantana lichida
  • - lamai
  • - vin alb
  • - capere marinate

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

mirey (Chef de cuisine)

Nemaipomenit!Te rog sa-l pregatesti si pe al meu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Ghiveci de legume si midii afumate Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Somon cu ciuperci