autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu peste

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
- file de cod fara piele, - spanac proaspat, - dovlecei, - ardei gras rosu si galben, - ulei masline, - busuioc, - sare, piper, - condimente pentru peste ( in amestec: curry, rozmarin, cimbru, boia dulce ), - smantana lichida, - lamai, - vin alb, - capere marinate

Dificultate: Medie Timp: 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste.
Spanacul proaspat se opareste in apa fierbine cu putina sare , se preseaza pentru eliminarea excesului de pa, se toaca marunt la cutit, se soteaza intr-o cratita in putil ulei de masline, se adauga usturoi tocat marunt, putina smantana lichisa, sare si nucsoara macinata.
Ardeiul gras colorat se taie sub forma de bastonase , se soteaza in putin ulei de masline cu busuic, in asa fel incat sa ramana crocant( tare).
Pe fileurile de peste se intinde spuma de spanac, la un capat se pun bastonase de ardei ( cu capetele sa ramana in afara ), apoi se ruleaza sub forma de paiote s, se pun in picioare si se prind cu scobitori.
Rulourile astfel obtinute se pun intr-o tava la cuptor, stropite cu putin ulei de masline, timp de 10 min, la max. 170 grade.
Separat se face un sos din smantana lichida , vin alb, suc de lamaie, sare si capere ( se va fierbe la foc mic pentru a se evita taierea sosului).
Preparatul se poate servi cu legume proaspete sote, buchetiera de legume la cuptor, butoiase de cartofi fierti sau orez( sub diferite variante).
Daca ti-a placut reteta noastra "RULOURI DE COD LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana

Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana

Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se

10 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Placinta cu peste de moda veche

Placinta cu peste de moda veche

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert,

8 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Nemaipomenit!Te rog sa-l pregatesti si pe al meu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    ce gustoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Hmm,ce bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Super, arata foarte bine, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

8 voturi

Ingrediente

  • - file de cod fara piele
  • - spanac proaspat
  • - dovlecei
  • - ardei gras rosu si galben
  • - ulei masline
  • - busuioc
  • - sare
  • piper
  • - condimente pentru peste ( in amestec: curry
  • rozmarin
  • cimbru
  • boia dulce )
  • - smantana lichida
  • - lamai
  • - vin alb
  • - capere marinate

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

mirey (Chef de cuisine)

Nemaipomenit!Te rog sa-l pregatesti si pe al meu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de peste cu orez orez american(specific arab)