Fileurile de peste le punem intr-o strecuratoare la scurs. Punem intr-o oala, putina apa cu sare si o punem la fiert. Dupa ce da 2-3 clocote, oprim focul, luam rulourile de surimi si le scufundam in apa pentru1-2’ maxim, dupa care le scoatem pe o farfurioara si in aceiasi apa, oparim si prazul, il lasam cam3-4’, apoi il scoatem pe un servet de hartie.
Spalam si tocam marunt mararul. Prazul scurs de apa, il taiem fideluta. Ouale le spargem, le punem intr-un bol si le batem putin.
Luam cate o bucata de file, saram, piperam si cu ajutorul unei pensule, ungem putin cu ou,( partea interioara a fileului), presaram marar, apoi putin praz, asezam pe centru doua rulouri de surimi si inepem sa rulam cat mai strans. Pentru a nu se desface ruloul, ne ajutam de1-2 scobitori. Trecem rulourile prin faina, prin ou si la final prin nuca.
Luam o tava de copt, o tapetam cu folie de aluminiu, asezam rulourile, le stropim cu putin ulei si le dam la cuptor (dinainte incalzit), la foc mediu. Le lasam 20’, dupa care scoatem tava si intoarcem rulourile pentru alte 20’.
Se servesc reci sau calde deopotriva, ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de ciuperci si cartofi natur(cum am procedat eu).
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii