Fileurile de peste se lasa sa se decongeleze daca sunt congelate (ATENTIE! decongelarea se va face numai in frigider si nu la temperatura camerei)
Zeama de lamaie impreuna cu 2 linguri de ulei sare si piper se amesteca pana se formeaza o mixtura.Cu acesta mixtura(bait)vom unge fiecare fileu de peste.Le rulam,le fixam cu o scobitoare si apo l e ungem cu restul de mixtura.Se introduc la cuptor pentru 20 de minute pana se rumenesc usor.Alegem si spalam in mai multe ape orezul.Il punem la fiert in aproximativ 800 ml.de apa.Adaugam restul de ulei,sare si piper dupa gust.Fierbem aproximativ 10 minute.Lasam vasul acoperit inca 20 de minute.Ungem un vas rezistent la foc cu putin ulei (Chiar daca folosim un vas teflonat este bine sa il ungem cu putin ulei) Rasturnam orezul,il nivelam usor,apoi asezam cu grija rulourile de peste carora le-am scos scobitorile.Lasam la cuptor inca 10 minute,pana cand orezul de deasupra se caramelizeaza usor.Facultativ,cine doreste poate pregati un sos de usturoi cu care stropeste mancare imediat ce a fost scoasa din cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii