autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Rulouri de vitel cu sos cremos de nuci

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
(pentru 4 portii):, Pentru rulouri:, 4 cotlete de vitel,, 200g.carne tocata,, 4 felii de sunca fiarta,, 1 galbenus de ou,, 1 pahar de vin alb,, 100g.emmental ras,, 4-5 fire de patrunjel verde,, 1 lingurita de nucsoara,, sare, , piper,, sfoara subtire de bucatarie, pentru sos:, 80g.nuca macinata,, 4 galbenusuri de ou,, 250ml. smantana proaspata,, 10g. faina de malai, In plus:, 50g.unt pentru gatit,, cativa samburi de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se amesteca carnea tocata cu emmentalul ras, se adauga galbenusul de ou, patrunjelul tocat,sare, piper si
nucsoara.Se imparte compozitia in 4 gramajoare.
2.Se bat cotletele de vitel si pe fiecare se pune cate o felie de sunca fiarta si o gramajoara de carne tocata.Se ruleaza cotletele si se prind cu sfoara subtire de bucatarie.Se sareaza si se pipereaza in exterior.
3.Intr-o tigaie, se incinge untul si se frig rulourile timp de 5 minute.Se adauga vinul si 2 pahare de apa.Se acopera tigaia si se lasa 30 de minute, la foc mic.
4.Se prepara sosul:se pun galbenusurile intr-o craticioara , in bain-marie , amestecand mereu.Se ia de pe aburi, se adauga smantana si faina de malai, se repune craticioara, de data aceasta , pe foc mic ,si se adauga, putin cate putin,din jiul din tigaie ,in care au fiert rulourile si apoi nuca macinata.
5.Se scoate sfoara si se taie fiecare rulou in doua, oblic.Se pune pe farfurie cate un rulou taiat in doua, de jur -imprejur sos si se decoreaza cu samburi de nuca.Preparatul se serveste cu cupole mici de orez alb, salata verde si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vitel cu sos cremos de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Multumesc pentru aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Felicitari!!! Cred ca e un deliciu

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Foarte bun preparatul, felicitari, Roda!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • Pentru rulouri:
  • 4 cotlete de vitel,
  • 200g.carne tocata,
  • 4 felii de sunca fiarta,
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 100g.emmental ras,
  • 4-5 fire de patrunjel verde,
  • 1 lingurita de nucsoara,
  • sare
  • piper,
  • sfoara subtire de bucatarie
  • pentru sos:
  • 80g.nuca macinata,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 250ml. smantana proaspata,
  • 10g. faina de malai
  • In plus:
  • 50g.unt pentru gatit,
  • cativa samburi de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.

Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj