autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rulouri din piept de pui si pulpe cu spanac

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Ingrediente
1 pui (1,2-1,5 kg), 300 g spanac, 200 g sunca/costita afumata, 100 g ciuperci, 1 morcov, 4-5 catei de usturoi, 2-3 castraveti cornichon, 1 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni nu prea iute, 100 g rosii mici sau 2 rosii mari, 100 ml bulion, 2-3 linguri de otet, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de cimbru si patrunjel verde, sare, piper, paprika, 1 lingurita sau un cub concentrat de ciuperci

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

24 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui, iar de la pulpe se scoate osul superior, lasand ciocanelele intregi. Se desfasora pieptul taindu-l dinspre mijloc spre margini si bate pe un fund de lemn ud dandu-i o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza pieptul si pulpele cu sare, piper, paprika.
Separat caliti in ulei de masline frunzele de spanac spalate si ciupercile taiate felii subtiri. Condimentati.
Intindeti pe masa o bucata de folie mai mare decat pieptul de pui si ungeti-o cu ulei de masline. Intindeti pe ea pieptul peste care puneti spanacul tocat si cateva ciuperci. Pe jumatate asezati felii subtiri de costita/sunca si un rand de baghete din jumatate de ardei rosu. Rulati incepand cu partea unde se afla ardeiul si costita si infasurati bine ruloul in folie, indoind bine la capete. (vezi video)
Umpleti si pulpele cu spanac tocat si bucatele de ardei rosu, apoi legati-le cu ata de bucatarie.
Intr-o tava mai inalta asezati ruloul si pulpele, felii de castraveti, rosiile intregi sau feliate, fire de cimbru si patrunjel, baghete de morcov, ciupercile ramase, bucati de ardei gras, felii de peperoni si cateii de usturoi necuratati, striviti cu latul cutitului. Adaugati 300-400 ml apa, bulionul, concentratul de ciuperci si otetul.
Dati tava la cuptor, la foc mediu, 60 minute. Apoi intoarceti ruloul si pulpele pe partea cealalta si mai lasati 25-30 minute pana se rumenesc frumos avand grija sa nu scada prea mult sosul din tava.
Se scot din tava pulpele si ruloul, se indeparteaza ata de la pulpe, se taie ruloul in 2-3 bucati mai mari, se indeparteaza folia si se aseaza pe un platou. Ruloul se poate taia, dupa preferinta, felii mai subtiri. Adaugati garnitura, garnisiti cu frunze de patrunjel si salata verde. Sosul ramas in tava puneti-l intr-o sosiera.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui si pulpe cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITZA

SARMALUTE IN FOI DE VITZA

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt,orezul spalat in apa rece apoi se adauga sare, piper,

8 voturi    12 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita cu legume

Vita cu legume

Punem bucatiile de vita cu putin ulei,le lasam putin pe fiecare parte,le condimentam,adaugam vinul

5 voturi    4 comentarii
20h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Foarte frumoase rulourile, am si eu tot din pui, dar alta umplutura.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Nota 10 cu felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc, Silvia. Ma bucur ca iti place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Doina, nu pot decat sa te aplaud.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Noua ne place foarte mult spanacul. Creste in curte ca o buruiana. Eu gatesc pentru familie, trebuie sa-i satur pe mancaii mei. Nu s-ar satura cu o bucatica de bambus. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Extraordinar de apetisant!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Este frumos rau, sunt convins ca faceti de ani intregi mancaruri si preparate bune. Noi lucram cu alte technici si mergem pe calitate si aparenta nu pe cantitate. Ruladele mele le fac cu bambus gen sushi, pui, porc, peste indiferent. O sa am niste mese organizate si le voi poza, pt ca numai la de genu mese pregatesc. In schimb sunt sigur ca am ce invata de la dumneavoastra..

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Multumesc mult. Am mai pastrat o portie pentru cine doreste. Lenuta, imi place noua poza de la avatar. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Doina draga, arata minunat, foarte frumos prezentat, felicitari.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Artistic, frumos, gustos!

    • Fara foto

      Nadia , 31 iulie 2009

      Foarte buun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1 pui (1,2-1,5 kg)
  • 300 g spanac
  • 200 g sunca/costita afumata
  • 100 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 castraveti cornichon
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 100 g rosii mici sau 2 rosii mari
  • 100 ml bulion
  • 2-3 linguri de otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de cimbru si patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 1 lingurita sau un cub concentrat de ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase rulourile, am si eu tot din pui, dar alta umplutura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale din carne de porc