Saculeti cu mere insiropati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saculeti cu mere insiropati

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 100 gr unt, topit
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 150 gr stafide inmuiate in rom apoi scurse
  • Pentru sirop
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 gr miere

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220⁰C.

Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri de zahar cu coaja rasa de portocale si scortisoara.

Pentru un saculet, se intinde o foaie de placinta.Se unge cu unt topit apoi se presara cu 2 linguri zahar aromat.Se aseaza 1 lingurita de amestec cu mere pe mijlocul unei laturi ai foii, lasand o margine de aprox. 5 cm.Se aseaza marginea peste umplutura si se ruleaza 1 data.Se mai pune 1 lingurita de amestec cu mere, tot in mijloc, peste cealalta umplutura (care acum este acoperita de un strat de foaie de placinta), iar apoi se ruleaza 1 data.Se repeta procedura pana cand se ajunge la capatul foii.Se va obtine o rulada ce va avea umplutura doar in mijloc.Se iau marginile neumplute, se ridica deasupra umpluturii si se se strang, astfel incat sa se obtina un saculet.Se repeta procedura cu foile si umplutura ramasa.

Saculetii se dau la copt 30-35 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocanti.

Intre timp, se prepara un sirop.Intr-o cratita,pe foc potrivit, se pune zeama de la mere pastrata impreuna cu zeama de portocala si mierea si se fiarbe pana cand se obtine consistenta unui sirop.

Dupa ce saculetii s-au copt, se scot si cat sunt fierbinti, se toarna siropul cald peste ei.

Saculetii se pot servi alaturi de o cupa de inghetata.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise