autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Sosuri

Saculeti cu mere insiropati

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
6 foi de placinta, 100 gr unt, topit, 150 gr zahar, coaja rasa de la 2 portocale, 2 plicuri zahar vanilat bourbon, 2 lingurite scortisoara macinata, 1 kg mere, zeama de la 1 lamaie, 150 gr stafide inmuiate in rom apoi scurse, , Pentru sirop, zeama de la 2 portocale, 100 gr miere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220⁰C.
Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri de zahar cu coaja rasa de portocale si scortisoara.
Pentru un saculet, se intinde o foaie de placinta.Se unge cu unt topit apoi se presara cu 2 linguri zahar aromat.Se aseaza 1 lingurita de amestec cu mere pe mijlocul unei laturi ai foii, lasand o margine de aprox. 5 cm.Se aseaza marginea peste umplutura si se ruleaza 1 data.Se mai pune 1 lingurita de amestec cu mere, tot in mijloc, peste cealalta umplutura (care acum este acoperita de un strat de foaie de placinta), iar apoi se ruleaza 1 data.Se repeta procedura pana cand se ajunge la capatul foii.Se va obtine o rulada ce va avea umplutura doar in mijloc.Se iau marginile neumplute, se ridica deasupra umpluturii si se se strang, astfel incat sa se obtina un saculet.Se repeta procedura cu foile si umplutura ramasa.
Saculetii se dau la copt 30-35 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocanti.
Intre timp, se prepara un sirop.Intr-o cratita,pe foc potrivit, se pune zeama de la mere pastrata impreuna cu zeama de portocala si mierea si se fiarbe pana cand se obtine consistenta unui sirop.
Dupa ce saculetii s-au copt, se scot si cat sunt fierbinti, se toarna siropul cald peste ei.
Saculetii se pot servi alaturi de o cupa de inghetata.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu mere insiropati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de marar

Sos de marar

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’

15 voturi    12 comentarii
30 min
Sosuri
Paste cu midii

Paste cu midii

Fierbe pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le , amesteca-le cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    "Exquisite" adica aromate si elegante.Felicitari!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Buna reteta ta,felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Super reteta si in plus arata excelent...

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Cinci stelute pentru minunea ta!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      excelenta reteta si simpla,am salvat-o.M-am uitat cam ce bucataresti tu si nu pot spune decat.....FELICITARI

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte, foarte buni!deliciosi.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Bucataresti de zor.Nu stai deloc.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 100 gr unt
  • topit
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 150 gr stafide inmuiate in rom apoi scurse
  • Pentru sirop
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 gr miere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

"Exquisite" adica aromate si elegante.Felicitari!*****

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mujdei cu rosii