autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

"Sahlab"

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Ingrediente
“Sahlab” sau “salep” este o faina obtinuta din tuberculii uscati ai orhideelor Orchis mascula si Orchis militaris ., Acesti tuberculi contin o substanta asemanatoare amidonului folosita la prepararea unor bauturi si deserturi in lumea araba, Turcia,Grecia,dar si in Anglia secolelor al 17-lea si 18-lea., Bautura “sahlab” este foarte populara in Egipt in zilele reci de iarna cand se consuma calda atat in cafenele, dar si acasa in Turcia inghetata “dondurma” este o delicatesa a sezonului cald., In antichitate a fost socotita un afrodisiac., Avem nevoie de:, -4 cani de lapte, -1 si ½ linguri de sahlab, -3 linguri de zahar( sau dupa gust), -2 lingurite de apa de roze sau de flori de portocal(optional), -fistic (optional), -nuca(optional), -fulgi de nuca de cocos(optional), -scortisoara macinata(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba.
Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase.
Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal.
Se toarna in cani si se servete cald presarat dupa preferinta cu fistic sau nuca zdrobite, fulgi de nuca de cocos sau scortisoara macinata.
Este o bautura foarte aromata minunata in zilele reci de iarna in fata televizorului.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Sahlab"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei

11 voturi    12 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei NU RECI din frigider. Se strecoara faina

17 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 29 ianuarie 2016

    e prima dată când aud de această făină ,deci de unde o procurom

  • Fara foto

    Midora Sela , 29 ianuarie 2016

    de unde faci rost de faina de bulbi de orhidee???

  • Fara foto

    Sarah Key , 16 septembrie 2013

    Unde se gaseste faina de sahlab, eu nu dau de ea nicaieri?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2012

      O altă pagină din "1001 de nopţi"! Frumoasă prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • “Sahlab” sau “salep” este o faina obtinuta din tuberculii uscati ai orhideelor Orchis mascula si Orchis militaris .
  • Acesti tuberculi contin o substanta asemanatoare amidonului folosita la prepararea unor bauturi si deserturi in lumea araba
  • Turcia,Grecia,dar si in Anglia secolelor al 17-lea si 18-lea.
  • Bautura “sahlab” este foarte populara in Egipt in zilele reci de iarna cand se consuma calda atat in cafenele
  • dar si acasa in Turcia inghetata “dondurma” este o delicatesa a sezonului cald.
  • In antichitate a fost socotita un afrodisiac.
  • Avem nevoie de:
  • -4 cani de lapte
  • -1 si ½ linguri de sahlab
  • -3 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • -2 lingurite de apa de roze sau de flori de portocal(optional)
  • -fistic (optional)
  • -nuca(optional)
  • -fulgi de nuca de cocos(optional)
  • -scortisoara macinata(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Sarah Key

Unde se gaseste faina de sahlab, eu nu dau de ea nicaieri?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pasca de Paste