autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu carne

Salam cu sos de bulion I

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
1/2 kg salam de porc, 1 ceapa, 3 linguri faina, 2-3 linguri bulion, 2-3 frunze de dafin, sare, piper, boia, 2 lingurite otet, 3 lingurite miere de albine, 1/2 ligurita rosmarin, 100 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiem salamul in felii groase de aprox. 4 cm si feliile in 2 sau 3 bucati ,( functie de grosimea salamului ). Punem bucatile de salam intr-un ceaun si le prajim ,frumos , pe toate partile in ulei., dupa care le scoatem pe o farfurie .Peste uleiul incalzit, punem ceapa tocata marunt . Cand ceapa capata o culoare galbuie, presuram usor, faina, mestecand. Stingem cu apa, mestecand continuu pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase. Adaugam bulionul, foile de dafin,sare piper, otet, boia, rosmarin, zahar si inca putina apa pentru obtinerea gustului si a consistentei dorite . POFTA BUNA !!! PROVERB GRECESC : Fericirea adevarata este in libertate, iar libertatea in curaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam cu sos de bulion I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

Spalam ficatul de de pasare si ii lasam la scurs.Separat punem si tocam in fasiute ardeiul copt(il

41 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta care o faceam demult,demult,cand se gasea doar pe ici pe colo un pic de salam... Iar proverbul se potriveste de minune cu ceea ce am scris...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg salam de porc
  • 1 ceapa
  • 3 linguri faina
  • 2-3 linguri bulion
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 lingurite otet
  • 3 lingurite miere de albine
  • 1/2 ligurita rosmarin
  • 100 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

O reteta care o faceam demult,demult,cand se gasea doar pe ici pe colo un pic de salam... Iar proverbul se potriveste de minune cu ceea ce am scris...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere