autor:

Manolovici Eugen

» » Mancaruri cu carne

Salam cu sos de bulion I

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
1/2 kg salam de porc, 1 ceapa, 3 linguri faina, 2-3 linguri bulion, 2-3 frunze de dafin, sare, piper, boia, 2 lingurite otet, 3 lingurite miere de albine, 1/2 ligurita rosmarin, 100 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiem salamul in felii groase de aprox. 4 cm si feliile in 2 sau 3 bucati ,( functie de grosimea salamului ). Punem bucatile de salam intr-un ceaun si le prajim ,frumos , pe toate partile in ulei., dupa care le scoatem pe o farfurie .Peste uleiul incalzit, punem ceapa tocata marunt . Cand ceapa capata o culoare galbuie, presuram usor, faina, mestecand. Stingem cu apa, mestecand continuu pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase. Adaugam bulionul, foile de dafin,sare piper, otet, boia, rosmarin, zahar si inca putina apa pentru obtinerea gustului si a consistentei dorite . POFTA BUNA !!! PROVERB GRECESC : Fericirea adevarata este in libertate, iar libertatea in curaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam cu sos de bulion I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
MANCAREA CIOBANULUI

MANCAREA CIOBANULUI

Carnatii se fac la gratar. Casul si urda se taie felii si se sareaza. Mamaliga se face la foc mic. Cand

33 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Orez cu legume si kaizer

Orez cu legume si kaizer

Kaizerul, ciupercile, ardeii, ceapa se taie marunt, morcoul se da pe razatoare, iar rosiile se fac

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O reteta care o faceam demult,demult,cand se gasea doar pe ici pe colo un pic de salam... Iar proverbul se potriveste de minune cu ceea ce am scris...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg salam de porc
  • 1 ceapa
  • 3 linguri faina
  • 2-3 linguri bulion
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 lingurite otet
  • 3 lingurite miere de albine
  • 1/2 ligurita rosmarin
  • 100 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

O reteta care o faceam demult,demult,cand se gasea doar pe ici pe colo un pic de salam... Iar proverbul se potriveste de minune cu ceea ce am scris...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Iepure la cuptor