autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti.

Autor: CALIN MARIUS TERPEA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CALIN MARIUS TERPEA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2008

Ingrediente
1kg. de biscuiti tari rupti in bucatele mici,100 gr. de cacao, 500 gr. zahar,100 gr. nuca de cocos razalita, 200 gr. lapte praf,un pachet de unt, cani (aprox 400 ml.)cu apa,2 pliculete de zahar vanilat,50 gr. de nuca pisata marunt,150 gr. rahat de fructe sau cacao,taiat cubuletze mici,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu zaharul si cacaua de preferinta intr-o cratita inalta dar si mai larga.Se fierb pana cand se poate face proba intre degete (parghie).Se stinge focul si se adauga untul sa se topeasca.Se amesteca tot timpul.Se adauga rahatul taiat cubulete, zaharul vanilat,nuca si nuca de cocos,apoi laptele praf obtinandu-se un sos mai gros.Se pun biscuitii si se amesteca usor pana ce acestia absorb zeama.Apoi se ruleaza in celofan si se pune la racit sa se intareasca.Se serveste rece dupa doua trei ore sau chiar mai mult, taindu-se felii.Atentie: nu se adauga alte esente sau arome.Pentru a savura doar combinatia aromelor de vanilie , cocos si cacao.Decat in cazul in care se inlocuieste vanilia si cocosul cu esenta de rom (25 ml.) si cu 100 gr. visine decojite luate din visinata.
Savoare placuta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
salam de biscuiti delicios cu ananas confiat

salam de biscuiti delicios cu ananas confiat

se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam

22 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete. Punem intr-un vas pe foc rahatul,laptele,si

74 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg. de biscuiti tari rupti in bucatele mici,100 gr. de cacao
  • 500 gr. zahar,100 gr. nuca de cocos razalita
  • 200 gr. lapte praf,un pachet de unt, cani (aprox 400 ml.)cu apa,2 pliculete de zahar vanilat,50 gr. de nuca pisata marunt,150 gr. rahat de fructe sau cacao,taiat cubuletze mici,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolata Black&White