autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiţi reţetă

Autor: roberta anastasiu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roberta anastasiu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 decembrie 2008

Ingrediente
3 oua, 150 gr unt la temperatura camerei, 500 gr biscuiti cu bucati de ciocolata, 50 ml cafea espresso, 50 ml lichior de cafea, crema de wisky sau martini rosu, 3-4 linguri de zahar, 3-4 linguri de cacao, esenta de rom si nuca de cocos, optional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Untul se bate la mixer cu zaharul pana ce devine spumos, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile, iar la final cacao. Separat se bat albusurile spuma care se adauga si ele peste prima compozitie. La final se adauga cafeaua si lichiorul.



Odata crema terminata, se maruntesc biscuitii (eu ii prefer pe cei italienesti de la ballocco, ii gasiti la Selgros) si se adauga in crema de mai sus, invartind pana se incorporeaza. Compozitia se aseaza in folie de plastic sau hartie de cuptor si i se da forma de salam si apoi se depoziteaza in congelator pentru 5-6 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la

136 voturi    27 comentarii
40 min
Retete de post
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Pentru a pregati acest salam de biscuiti, procedam astfel. Într-o

2 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 500 gr biscuiti cu bucati de ciocolata
  • 50 ml cafea espresso
  • 50 ml lichior de cafea
  • crema de wisky sau martini rosu
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri de cacao
  • esenta de rom si nuca de cocos
  • optional

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Trufe