autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: roberta anastasiu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roberta anastasiu (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 decembrie 2008

Ingrediente
3 oua, 150 gr unt la temperatura camerei, 500 gr biscuiti cu bucati de ciocolata, 50 ml cafea espresso, 50 ml lichior de cafea, crema de wisky sau martini rosu, 3-4 linguri de zahar, 3-4 linguri de cacao, esenta de rom si nuca de cocos, optional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Untul se bate la mixer cu zaharul pana ce devine spumos, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile, iar la final cacao. Separat se bat albusurile spuma care se adauga si ele peste prima compozitie. La final se adauga cafeaua si lichiorul.

Odata crema terminata, se maruntesc biscuitii (eu ii prefer pe cei italienesti de la ballocco, ii gasiti la Selgros) si se adauga in crema de mai sus, invartind pana se incorporeaza. Compozitia se aseaza in folie de plastic sau hartie de cuptor si i se da forma de salam si apoi se depoziteaza in congelator pentru 5-6 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita pe foc potrivit pune toate ingredientele in afara de esenta si biscuiti.Lasa cratita

9 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o tava punem simburi de nuca la prajit in cuptor la 180° pentru circa 15 minute (pina cind

11 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 500 gr biscuiti cu bucati de ciocolata
  • 50 ml cafea espresso
  • 50 ml lichior de cafea
  • crema de wisky sau martini rosu
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri de cacao
  • esenta de rom si nuca de cocos
  • optional

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si sirop de zahar ars