autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: roberta anastasiu (Bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roberta anastasiu (Bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 decembrie 2008

Ingrediente
3 oua, 150 gr unt la temperatura camerei, 500 gr biscuiti cu bucati de ciocolata, 50 ml cafea espresso, 50 ml lichior de cafea, crema de wisky sau martini rosu, 3-4 linguri de zahar, 3-4 linguri de cacao, esenta de rom si nuca de cocos, optional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Untul se bate la mixer cu zaharul pana ce devine spumos, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile, iar la final cacao. Separat se bat albusurile spuma care se adauga si ele peste prima compozitie. La final se adauga cafeaua si lichiorul.

Odata crema terminata, se maruntesc biscuitii (eu ii prefer pe cei italienesti de la ballocco, ii gasiti la Selgros) si se adauga in crema de mai sus, invartind pana se incorporeaza. Compozitia se aseaza in folie de plastic sau hartie de cuptor si i se da forma de salam si apoi se depoziteaza in congelator pentru 5-6 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti cu rahat

Salam de biscuiti cu rahat

Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar

75 voturi    7 comentarii
2h
Retete de post
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Apa, zaharul si cacaoa se fierb, se adauga rahatul, stafidele (puse in prealabil la macerat in putin

16 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 500 gr biscuiti cu bucati de ciocolata
  • 50 ml cafea espresso
  • 50 ml lichior de cafea
  • crema de wisky sau martini rosu
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri de cacao
  • esenta de rom si nuca de cocos
  • optional

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu