Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă
3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati.
Stafidele se pun la inmuita in apa calduta cu ptina esenta de rom.
Miezul de nuca se prajeste putin in cuptor.
Se toarna laptele intr-un vas, se adauga untul, zaharul si esenta si se tine pe foc pana se topeste untul, apoi se lasa sa se raceasca.
Se amesteca biscuitii macinati cu cei rupti in bucatele, se adauga stafidele, cubuletele de rahat,miezul de nuca prajit si cacaoa peste care se toarna treptat amestecul de lapte ( acesta poate fi caldut dar nu fierbinte!).Se framanta bine, apoi se iau bucati din aceasta compozitie si se pun pe folie alimentara, se ruleaza si se tot preseaza, trecand cu mana pe toata lungimea ruloului pentru a nu ramane goluri in interior.
Rulourile se dau la rece, dupa care se pot taia in feliute.
Sunt delicioase si plac atat celor mici cat si celor mari.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii