autor:

Simona

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Ingrediente
300 gr rahat, , 120 ml apa, , 2 linguri cacao, , 350 gr biscuiti simpli, , 200 gr unt sau margarina, , ½ fiola esenta rom, , 80 gr miez de nuca, , 3-4 linguri nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se rup in bucati mici intr-un vas incapator.

Rahatul se taie bucatele mici si se fierbe la foc mic in 120 ml de apa pana se dizolva aproape de tot si devine ca o peltea. Se trage de pe foc, se pune intai cacao, apoi treptat, untul taiat bucatele si nuca taiata. Se toarna acest sirop peste biscuiti si se amesteca bine,se pune esenta de rom. Se iau 2 folii de aluminiu de 30 cm, se pune pe mijloc pe fiecare folie un strat subtire de cocos si deasupra se asaza pe lungime cu lingura compozitia. Se da cu cocos si pe deasupra si se strange bine cu mana, apoi se impacheteaza sub forma de salam. Se strang la capete cele doua ,bucati de "salam" si se pun la frigider pentru minim 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Preparare : Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu ) iar pe unii i-am rupt

35 voturi    23 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita se pune margarina Rama, zaharul, oul si se amesteca incontinuu la foc mic sa nu

24 voturi    10 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Ce bun este si nu am mai pregatit de mult ! Multumesc pentru idee !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Preferatul meu...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 300 gr rahat
  • 120 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 350 gr biscuiti simpli
  • 200 gr unt sau margarina
  • ½ fiola esenta rom
  • 80 gr miez de nuca
  • 3-4 linguri nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

37 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bun este si nu am mai pregatit de mult ! Multumesc pentru idee !!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pasca cu branza