autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- biscuiti 450 g, - unt 100 g, - lapte 150ml, - 4 linguri de zahar, - 3 linguri de cacao, - rahat 60 gr, - nuci 50gr, - curmale 5 buc., - stafide ~ 3 linguri, - esenta de vanilie ~ jumatate de lingurita, - esenta de rom ~ o lingurita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Faceti un sos din lapte, zahar si cacao (la foc mic pana se dizolva zaharul) si dupa ce se raceste putin adaugati untul si esentele. Intre timp rupeti bucatele biscuitii, si taiati rahatul, curmalele si nucile. In vasul cu biscuiti se toarna sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze, se adauga rahatul, curmalele, nucile, stafidele si smochinele si se mai pune putin lapte. La final se toarna compozitia pe mijlocul unei folii de plastic de aprox. 50 de cm, se ruleaza si se baga la frigider pentru 24 de ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
salam de biscuiti delicios cu ananas confiat

salam de biscuiti delicios cu ananas confiat

se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam

22 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

90 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - biscuiti 450 g
  • - unt 100 g
  • - lapte 150ml
  • - 4 linguri de zahar
  • - 3 linguri de cacao
  • - rahat 60 gr
  • - nuci 50gr
  • - curmale 5 buc.
  • - stafide ~ 3 linguri
  • - esenta de vanilie ~ jumatate de lingurita
  • - esenta de rom ~ o lingurita

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta elvetiana cu mere si pere