autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
400 gr - biscuiti clasici (economici), 250 ml - apa, 400 gr - rahat, 250 gr - nuci, 150 gr - margarina "unirea", 3 linguri - cacao, 2 sticlute - esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

57 voturi

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.

Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele.

Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste.

Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita.

La final se adauga esenta de rom si nucile.

Compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii".



Se serveste rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Bombe din branza

Bombe din branza

Branzeturile se dau pe razatoarea fina si se framanta impreuna. Se adauga sare dupa gust. Mix-ul

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nela , 10 decembrie 2015

    si biscuitii ( restul de pana la 400 g ) cand se pun ?

  • Fara foto

    ionceanu (Chef de cuisine) , 20 martie 2015

    Este o reteta reusita si foarte gustoasa, felicitari

  • Fara foto

    Robert Patrascu , 08 ianuarie 2015

    delicios

    • Fara foto

      Balasea Liliana , 28 decembrie 2014

      super buna!

    • Fara foto

      Dana Fresia , 18 octombrie 2014

      bunnnnnn

    • Fara foto

      Lidia Mitu , 08 februarie 2014

      sper sa-mi iasa ,.........va anunt cind sunt gata.

    • Fara foto

      Sebastian Dragomirescu , 04 ianuarie 2014

      MIAMI

    • Mary_Ghelase

      Mary_Ghelase (Bucatar) , 28 noiembrie 2013

      DOMANI

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Imi place tare mult!

    • Fara foto

      violeta , 18 iunie 2010

      E foarte buna si in acelasi timp economa!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Eu la salam de biscuiti pun si stafide si smochine taiate cubulete si bineinteles cand nu este post lapte si unt.

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Delicioasa !

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Nu am mai mancat demult timp, un deliciu, arata super!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O reteta foarte buna.Arata foarte bine.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte buna reteta! Asa ii fac si eu de post.

    • Fara foto

      Ghinnni (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Draga Silvia, este o idee buna! Eu mereu l-am facut asa, dar cred ca e timpul sa schimb! Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place reteta ta,am salvat-o,dar eu sa pun lapte de soia in loc de apa.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      delicios

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place la nebunie salamul de biscuiti. Nu e nici foarte dulce, numai bun ! Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Interesanta reteta pentru ca nu stiam ca se poate face si cu nuca,si ca se da salamul tot prin biscuiti pisati.Cu cat calatoresc mai mult pe site cu atat se pot gasi mai multe idei.Felicitari...eu o sa atasez o poza cu salamul meu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

57 voturi

Ingrediente

  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina "unirea"
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom

Raporteaza reteta

nela

si biscuitii ( restul de pana la 400 g ) cand se pun ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe