autor:

Catalina

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti si crema de cocos

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Ingrediente
Ingrendiente: 500 g biscuiti, 150 g cocos, 250 g unt, 200 g zahar, 150 ml apa, 5 linguri cu varf de cacao, 100 g zahar pudra, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

29 voturi

Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu zaharul pana obtinem un sirop (in loc de sirop sora mea facea un ibric mare de cafea). Separat se sfarma biscuitii bine si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se adauga siropul caldut (sau cafea) si 150 g unt. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia. Cocosul se amesteca cu zaharul pudra si 100 g unt. Se intinde pe o folie de aluminiu sau celofan compozitia cu cacao iar deasupra se pune compozitia de cocos. Se ruleaza strans si se tine la rece 3-4 ore, apoi se taie felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Arata bestial, am salvat reteta si in weekend cred ca o voi incerca

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Buna reteta -dar poate ai incerca sa topesti ciocolata cu unt la ben marin dupa care sa adaugi biscuitii si iese mai gustos asa poci sa pui putina esenta de rom iar din asta sa faci fondul maro iar restul ca la reteta ta.Incearca ai sa vezi ca-i mai gustoasa. Si eu fac asa si iese minunat.

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    cu siguranta il voi incerca si eu, arata fff bine, l.am salvat

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Acest salam de biscuiti arata super bine si cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Super,felicitari...imi place cum arata si foarte rapida...bravo...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Arata bine!!!!!si trebue sa fie si delicios........salvat*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Cred ca este tare buna.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Arata tare bine!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Foarte ingenios. Arata tare frumos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

29 voturi

Ingrediente

  • Ingrendiente: 500 g biscuiti
  • 150 g cocos
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • 5 linguri cu varf de cacao
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Arata bestial, am salvat reteta si in weekend cred ca o voi incerca

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu de cirese