autor:

Sidy

» » , Aperitive, Aperitive cu carne

Salam de casa din pulpe de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2016

Ingrediente
1,400 kg pulpe pui, 100 ml iaurt gras, 2 linguri mustar, 6-7 catei usturoi, 1-2 linguri condimente amestecate:, - cimbru, - oregano, - piper alb, - piper negru, - boia afumata, - sare, 15 g gelatina granule, *, folie pentru impachetat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba.
Lasam si pielea pe pulpe.
Jumatate din carne o taiem fasii lungi, pe care o vom trece prin masina de tocat carne.
Cealalta 1/2 de carne o taiem bucatele mici, cu piele cu tot.
Curatam si usturoiul si il dam prin presa.
Intr-un bol mai mare amestecam carnea tocata cu cea taiata cubulete, adaugam usturoiul presat, condimentele si amestecam sa se omogenizeze.
Adaugam iaurtul , mustarul si gelatina granule si amestecam din nou.
Una din pieile de pe pulpa, care a fost mai mare, am pus-o deoparte si am rulat in ea o parte din compozitia de salam. Am rulat apoi bucata in folie de staniol pe care am rasucito la ambele capete.
Cealalta cantitate de salam am rulato in 3 folii alimentare , cat mai strans posibil.
Apoi le-am rulat in folie de staniol si am rasucit capetele.
Am pregatit o tava cu gratar in care am pus un pahar cu apa, iar salamurile le-am pus pe un capac yena , fara apa.
Le dam la cuptorul incalzit in prealabil, la 160 de grade, pentru 45 de minute.
Dupa 45 de minute, punem apa de un degat in capac si inca putina apa in tava daca s-a evaporat.
Mai lasam salamul in cuptor 20 de minute, stingem focul , lasam usa cuptorului intredeschisa si lasam salamul sa se raceasca.
Cind desfaceti rulourile, indepartati foliile si eventuala zeama lasata de carnati.
Puteti acum sa feliati salamul.
Veti vedea ce gust bun are si va asigur ca iesiti mult mai ieftin si mai sanatos cu acest salam .
Rosiile le luati din gradina si puteti sa luati micul dejun sau cina.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/07/salam-de-casa-din-pulpe-de-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de casa din pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute din somn

Chiftelute din somn

1.Se scoate carnea de pe os cu un cutit ascutit,apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Drob de carne

Drob de carne

Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata

14 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1,400 kg pulpe pui
  • 100 ml iaurt gras
  • 2 linguri mustar
  • 6-7 catei usturoi
  • 1-2 linguri condimente amestecate:
  • - cimbru
  • - oregano
  • - piper alb
  • - piper negru
  • - boia afumata
  • - sare
  • 15 g gelatina granule
  • *
  • folie pentru impachetat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piept de pui panè