Salam de ciocolată

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiţi simpli, fără umplutură
  • 60 g ciocolată simplă, fără cremă
  • 70 g unt
  • 135 g zahăr
  • 35 g cacao pudră
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare

1. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte, într-un bol, împreună cu untul, în cuptorul cu microunde, cuptor sau în bain marie (o oală cu apă fierbinte).

2. Se pun biscuiţii într-o pungă de plastic şi se zdrobesc în bucăţi mărunte cu un făcăleţ.

3. După ce ciocolata şi untul s-au topit, se opreşte focul şi se adaugă zahărul, laptele, cacao şi biscuiţii zdrobiţi. Se amestecă foarte bine.

4. Se răstoarnă amestecul pe o bucată de folie de aluminiu şi se rulează strâns sub forma unui tub. Trebuie să arate ca un salam!

5. Se lasă la rece în frigider cel puţin 2 ore până când se întăreşte.

6. Se aşează pe un platou, se îndepărtează folia şi se taie salamul în felii subţiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor