Se curata legumele si se toaca (gogonelele si gogosarii felii de un cm, ceapa solzi, castravetii felii, morcovii si telina pe razatoare). Se cantaresc si se pun intr-un vas mare amestecandu-se cu cate 20 g sare(o lingura plina, dar nu cu varf) pt fiecare kg de legume. Se lasa 2-3 ore.
Se scot apoi storcandu-se bine zeama care s-a lasat si se pun pe foc intr-o cratita, adaugandu-se cate 100 ml otet pt fiecare kg (tineti minte cantitatea initiala, dupa ce ati curatat legumele) si 10 g zahar (se mai pune in plus cate o aspirina / kg sau inca 50 ml otet...eu am preferat aspirina, ca sa nu iasa prea acra). Se adauga si condimentele si se tine pe foc pana se infierbanta bine toata compozitia, si legumele, si zeama (se amesteca mereu).
Se asaza in borcane, presand bine ca sa iasa aerul, se completeaza cu zeama, atat cat sa nu stea legumele in sec si se inchid. Nu se mai sterilizeaza.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii