autor:

alexandra elena

» » Aperitive

Salata boeuf

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
1 piept de pui mai mare, 1 radacina patrujel, 1 radacina pastarnac,2 morcovi, 100 gr radacina telina, 1-2 cartofi, 150 gr mazare, 1 borcan castraveti in otet, 1 mar, sare, 1 lingura mustar, 300 gr ulei, 1 lamaie, 3 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

43 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Dupa ce se aduna spuma se adauga legumele curatate, spalate taiate cel mult in jumatate, si un praf de sare. Dupa ce carnea si legumele sunt fierte( dar sa ramana putin \"al dente\") se scot si se lasa deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se taie in cubulete mici(in functie de preferintele fiecaruia)si se pun intr-un castron. La ele se mai adauga castravetii in otet scursi si de asemenea taiati cubulete, mazarea si marul curatat de coaja si taiat mic.
Maioneza se prepara din doua oua crude si galbenusul celui de-al treilea ou fiert tare si racit. Acestea se ameteca mai intai cu un praf de sare pana la omogenizare dupa care se adauga cate putin ulei. Intercalat cu adaugarea uleiului se toarna cate putina zeama de la o lamaie. Spre sfarsit se adauga si 1 lingura de mustar care se incorporeaza in maioneza formata. Aceasta se toarna peste legumele si pieptul de pui taiete si se amesteca bine. Se decoreaza cu verdeata sau dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cartofii si morcovii se curata,se spala si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.Pieptul

51 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Salata de Boeuf

Salata de Boeuf

Se curata legumele,se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare,cartofi se fierb separat fata

19 voturi    5 comentarii
1h
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Foarte buna! Nnu am pus niciodata mar, dar sunt curioasa si cred ca e delicioasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    MEREU PREZENTA LA TOATE OCAZIILE. iMI PLACE MULT.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Tare mult imi place salata aceasta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate,felicitari.Pun si eu o poza cu salata mea de la Craciun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Arata super salata ta...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Alex ...citind reteta ta mi s-a facut o poftaaaaa !!! De la Revelion nu am mai facut ! Dar m-ai convins, am sa o fac pe duminica ! Mar n-am pus niciodata in ea...dar pun 2-3 oua fierte si razuite.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Una din salatele mele preferate.Arata super,felicitari !!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Ce mai conteaza ce ai pus sau ce nu ai pus. Arata super mai ales daca este si gustoasa. Felicitari!

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Din cate stiu eu salata de boeuf se face cu carne de vita! De acolo vine si denumirea, beouf in franceza inseamna bou!

    • Fara foto

      Carmen (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Eu mai pun si hrean ras si putin piper

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Mi se pare cam mult un borcan de castraveti si prea putin un cartof chiar doi.

    • Fara foto

      alina t , 08 ianuarie 2009

      Buna raaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai mare
  • 1 radacina patrujel
  • 1 radacina pastarnac,2 morcovi
  • 100 gr radacina telina
  • 1-2 cartofi
  • 150 gr mazare
  • 1 borcan castraveti in otet
  • 1 mar
  • sare
  • 1 lingura mustar
  • 300 gr ulei
  • 1 lamaie
  • 3 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Nnu am pus niciodata mar, dar sunt curioasa si cred ca e delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Bruschete cu rosii