Salata boeuf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata boeuf

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai mare
  • 1 radacina patrujel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 morcovi
  • 100 gr radacina telina
  • 1-2 cartofi
  • 150 gr mazare
  • 1 borcan castraveti in otet
  • 1 mar
  • sare
  • 1 lingura mustar
  • 300 gr ulei
  • 1 lamaie
  • 3 oua.

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Dupa ce se aduna spuma se adauga legumele curatate, spalate taiate cel mult in jumatate, si un praf de sare. Dupa ce carnea si legumele sunt fierte( dar sa ramana putin \"al dente\") se scot si se lasa deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se taie in cubulete mici(in functie de preferintele fiecaruia)si se pun intr-un castron. La ele se mai adauga castravetii in otet scursi si de asemenea taiati cubulete, mazarea si marul curatat de coaja si taiat mic.

Maioneza se prepara din doua oua crude si galbenusul celui de-al treilea ou fiert tare si racit. Acestea se ameteca mai intai cu un praf de sare pana la omogenizare dupa care se adauga cate putin ulei. Intercalat cu adaugarea uleiului se toarna cate putina zeama de la o lamaie. Spre sfarsit se adauga si 1 lingura de mustar care se incorporeaza in maioneza formata. Aceasta se toarna peste legumele si pieptul de pui taiete si se amesteca bine. Se decoreaza cu verdeata sau dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise