Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre timp dati castravetii pe razatoarea mare (pastrati jumatate de castravete pentru decor) si stoarceti zeama.
Dezosati si tocati marunt carnea de curcan. Tocati toate celelalte zarzavaturi si puneti-le intr-un castron, impreuna cu carnea si castravetii. Tocati cateva bucati de gogosar (pastrati 1-2 bucati pentru decor) si verdeata si adaugati-le peste salata.
Puneti intr-o craticioara 2 linguri de ulei, faina, amestecati cu telul, turnati deasupra 50-60 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul tinand craticioara pe aragaz cateva minute pana obtineti o pasta mai groasa. Lasati-o sa se racoreasca si puneti-o intr-un castron cu galbenusurile, 1 lingura de mustar, 1/2 lingurita de sare, apoi frecati cu telul adaugand treptat uleiul si zeama de la 1/2 lamaie. Este o maioneza delicioasa, economica si sanatoasa.
Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, curatati coaja si tocati-i marunt, apoi adaugati-i peste salata. Prajiti putin albusurile, tocati-le si puneti-le in castron. Adaugati mustarul ramas, 3/4 din maioneza, amestecati usor cu o lingura, dregeti gustul de sare, piper si zeama de lamaie.
Asezati pe un platou salata, presand-o usor cu mainile ude si aranjati-o frumos cu o spatula. Distribuiti uniform maioneza ramasa, garnisiti cu fasiute de gogosar murat, feliute de castravete, morcov fiert, frunze de patrunjel, masline, dupa dorinta.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii