Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă la fiert. Sunt fierţi când furculiţa întră cu uşurinţă, dar mijlocul se simte puţin tare. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. În felul acesta zarzavatul a păstrat mai mult gust, dulceaţa lui nu s-a dus o dată cu zeama fiartă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.
Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.
Se pune apoi pe un platou şi se ornează după priceperea fiecăruia.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii