Salata boeuf de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata boeuf de post

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 5 morcovi
  • 4 albituri
  • o telina
  • un mar
  • 400 g mazare
  • maioneza de post preparata in casa sau din comert dupa gust
  • sare,piper,cimbru
  • 2 -3 lingurite mustar
  • castraveti acri dupa gust
  • gogosari acri dupa gust

Mod de preparare

Morcovii,telina,albitura,marul se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie de marime si se fierb intr-o oala mai mare alaturi de cartofii spalati foarte bine .Eu folosesc intotdeauna oala sub presiune.

Dupa ce au fiert si s-au racit foarte bine,cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cubulete mici.La fel se procedeaza si cu celelalte legume si marul.Se adauga mazarea , gogosarii, castraveciorii taiati cubulete, mustarul, sare,piper,cimbru,maioneza dupa gust si se amesteca usor.Compozitia obtinuta se aseaza pe platouri si se orneaza dupa imaginatia si rabdarea dvs...

Maioneza de post 1 :Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate

300 g apa

3 linguri amidon

sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste

sare

zeama de lamaie

80 ml ulei

o lingurita mustar

Mod de preparare:

Apa se fierbe cu sofranul sau digesta. Apoi se strecoara.Se lasa sa se raceasca si in ea se dizolva amidonul,amestecandu-se treptat sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana devine consistenta si translucida(doar atunci amidonul este fiert).Se adauga zeama de lamaie dupa gust,sare ,ulei si mustar.

Aceasta maioneza se poate intrebuinta la orice salata dorim sau peste in zilele de dezlegare la peste.

Vegetarienii o pot servi permanent.E usoara si se pregateste usor.

Maioneza de post 2: Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate:

1-2 cartofi fierti

2-3 linguri praf de porumb (digesta)

2 lingurite mustar

zeama de lamaie si sare dupa gust

Se paseaza foarte bine cartofii,se adauga digesta praf,mustarul si se amesteca foarte bine. Treptat,treptat se adauga ulei,zeama de lamaie dupa gust,se amesteca usor ca la o maioneza normala ,iar la sfarsit se sareaza dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise