Ingrediente
10 cartofi, 5 morcovi, 4 albituri, o telina, un mar, 400 g mazare, maioneza de post preparata in casa sau din comert dupa gust, sare,piper,cimbru, 2 -3 lingurite mustar, castraveti acri dupa gust, gogosari acri dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
26 voturi
Mod de preparare
Dupa ce au fiert si s-au racit foarte bine,cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cubulete mici.La fel se procedeaza si cu celelalte legume si marul.Se adauga mazarea , gogosarii, castraveciorii taiati cubulete, mustarul, sare,piper,cimbru,maioneza dupa gust si se amesteca usor.Compozitia obtinuta se aseaza pe platouri si se orneaza dupa imaginatia si rabdarea dvs...
Maioneza de post 1 :Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate
300 g apa
3 linguri amidon
sofran pentru culoare sau digesta praf - se gasesc la magazinele naturiste
sare
zeama de lamaie
80 ml ulei
o lingurita mustar
Mod de preparare:
Apa se fierbe cu sofranul sau digesta. Apoi se strecoara.Se lasa sa se raceasca si in ea se dizolva amidonul,amestecandu-se treptat sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana devine consistenta si translucida(doar atunci amidonul este fiert).Se adauga zeama de lamaie dupa gust,sare ,ulei si mustar.
Aceasta maioneza se poate intrebuinta la orice salata dorim sau peste in zilele de dezlegare la peste.
Vegetarienii o pot servi permanent.E usoara si se pregateste usor.
Maioneza de post 2: Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate:
1-2 cartofi fierti
2-3 linguri praf de porumb (digesta)
2 lingurite mustar
zeama de lamaie si sare dupa gust
Se paseaza foarte bine cartofii,se adauga digesta praf,mustarul si se amesteca foarte bine. Treptat,treptat se adauga ulei,zeama de lamaie dupa gust,se amesteca usor ca la o maioneza normala ,iar la sfarsit se sareaza dupa gust.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Multumesc mult...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010
Interesanta reteta...mai ales pentru modul de preparare a maionezei!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010
Cami,Sidy am trecut am adaugat in reteta si cum se poate face maioneza de post...Va multumesc pentru sfat...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010
Multumesc...Personal fac maioneza de post in mai multe feluri...Cu praf de porumb (digesta),cartof fiert,dar acum am folosit urmatoarea reteta : 300g apa,3 linguri amidon,putin sofran pentru culoare,sare,zeama de lamaie dupa gust,cca 100 g ulei,1-2 lingurite de mustar dupa gust.Apa se fierbe cu sofranul dupa care se strecoara.Dupa ce se raceste se dizolva amidonul amestecandu-se treptat sa nu se formeze cocoloase si se fierbe pana devine consistenta.Se lasa la racorit ,apoi se adauga zeama de lamaie,sare,ulei si mustar.
Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010
Arata nemaipomenit de bine si este delicioasa. Am si eu aceeasi intrebare ca si Husny.....
Mihaela11 , 09 iunie 2010
Delicoasa , aromata si sanatoasa!
husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010
Cum se face maioneza de post?