autor:

» » Conserve si muraturi

Salata bulgareasca

Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Criss1972 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2014

Ingrediente
4 kg de gogosari, 2 kg de conopida, 2 kg de morcovi carotte, 2 kg de telina (cap+frunze)

Dificultate: Medie Timp: 3h

32 voturi

Mod de preparare

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus.

Apoi, gogosarul se taie (se tine minte ora la care s-a taiat- exemplu, ora 12) si se lasa asa pana a doua zi, chiar si dupa ora respectiva - ora 12, dar nu mai devreme de aceasta ora.

A doua zi se pune intr-un vas mare gogosarul taiat felii cat degetul de la mana, cu 1/4 sare si 1/2 zahar, intercalat, se aseaza in straturi.

Restul se taie in forme diferite, in zig-zag: conopida, morcovul si capatana de la telina; frunzele se taie normal, apoi se stoarce bine gogosarul, care se pune peste ele.

Se amesteca bine tot continutul.

La lichidul care este aproape de 2 litri, se adauga 2 litri de otet de 9 grade.

Acest continut intra intr-un borcan de 10-12 kg, dar poate intra si in 4 borcane a cate 3 litri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata bulgareasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata bulgareasca de post

Salata bulgareasca de post

Feliem legumele. Incorporam legumele cu uleiul de masline, o lingura, doua de maioneza de post,

59 voturi    10 comentarii
15 min
Salate reci
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete de 1 cm si se amesteca cu friptura si casul taiate

8 voturi    10 comentarii
15 min
Salate cu carne

  • 10 comentarii

  • Laura , 10 septembrie 2018

    Cat zahar si cata sare?

  • Doina Rotaru , 09 septembrie 2015

    Cantitatea de zahar si saren Cantitatea de zahar ,sare care e ...... nu am inteles reteta,

  • Criss1972 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

    Imi cer mii de scuze pt. ca am omis sa scriu cantitatea de otet. Se pun 2 litri de otet, care se amesteca cu lichidul rezultat dupa 24 de ore.

    • Elisabeta Nitreanu , 16 septembrie 2014

      ca cantitate de otet??????

    • , 13 septembrie 2014

      taiem gogosarul il lasam 24 h ,a doua zi iar taiem gogosarul cat degetul ,il amestecam cu sare ,zahar si cat il mai lasam ca sa-si lase zeama?

    • , 13 septembrie 2014

      la ingrediente nu e trecuta cantitatea de otet si reteta nu e prea explicita

    • gabriela (Bucatar sef) , 12 septembrie 2014

      Care sunt cantitatile de sare si zahar?

    • Veronica Popescu , 07 septembrie 2014

      1 l otet de 9 grade

    • Florica Radulescu , 06 septembrie 2014

      aici e secretul ca nu sp

    • Irimiea Daniela , 04 septembrie 2014

      cat otet trebuie?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

32 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de gogosari
  • 2 kg de conopida
  • 2 kg de morcovi carotte
  • 2 kg de telina (cap+frunze)

Raporteaza reteta

Retete
de Criss1972
Gogosarul puturosului

Gogosarul puturosului

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas. Se toaca telina si capatana se taie felii. Intr-o

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Laura

Cat zahar si cata sare?

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide