Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus.
Apoi, gogosarul se taie (se tine minte ora la care s-a taiat- exemplu, ora 12) si se lasa asa pana a doua zi, chiar si dupa ora respectiva - ora 12, dar nu mai devreme de aceasta ora.
A doua zi se pune intr-un vas mare gogosarul taiat felii cat degetul de la mana, cu 1/4 sare si 1/2 zahar, intercalat, se aseaza in straturi.
Restul se taie in forme diferite, in zig-zag: conopida, morcovul si capatana de la telina; frunzele se taie normal, apoi se stoarce bine gogosarul, care se pune peste ele.
Se amesteca bine tot continutul.
La lichidul care este aproape de 2 litri, se adauga 2 litri de otet de 9 grade.
Acest continut intra intr-un borcan de 10-12 kg, dar poate intra si in 4 borcane a cate 3 litri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii