Ingrediente
1 kg. castraveti,, 1 varza alba,, 1 conopida,, 500g. ceapa, , 500g. morcovi,, 500g. ardei gras verde ,, 500g. ardei gras rosu,, 200g. rosii cocktail,, 3-4 bucati hrean,, frunze de telina,, sare, boabe de mustar,, 1 l. otet de 9*., 2 l. apa,, 60g.sare
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
14 voturi
Mod de preparare
2.Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare.
3.Se curata ceapa si castravetii si se dau tot prin razatoarea mare.
4.Se desface conopida in buchetele si se tine 10 minute in apa cu sare, apoi se spala cu apa rece.
5.Se toaca varza marunt si se freca cu putina sare.
6. Intr-un vas se amesteca bine varza cu morcovii,ardeii,castravetii,ceapa,rosiile mici si buchetelele de conopida.
7.Se aseaza amestecul de legume in borcane de 800g., printre ele se pun bastonase de hrean , boabe de mustar si frunze de telina.
8.Se fierbe apa cu sarea ,otetul si cateva boabe de mustar.Se lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste legumele din borcane.Se capseaza, se pun intr-o lada, se acopera cu o patura si se lasa pana se racesc. doua zi se pun in camara.
obs:Legumele se pot taia fasii subtiri.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009
Bun,bun,bun...