autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

SALATA BULGAREASCA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
1 kg. castraveti,, 1 varza alba,, 1 conopida,, 500g. ceapa, , 500g. morcovi,, 500g. ardei gras verde ,, 500g. ardei gras rosu,, 200g. rosii cocktail,, 3-4 bucati hrean,, frunze de telina,, sare, boabe de mustar,, 1 l. otet de 9*., 2 l. apa,, 60g.sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1.Se curata ardeii de cotore si seminte, se spala cu apa rece si se dau prin razatoarea mare.
2.Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare.
3.Se curata ceapa si castravetii si se dau tot prin razatoarea mare.
4.Se desface conopida in buchetele si se tine 10 minute in apa cu sare, apoi se spala cu apa rece.
5.Se toaca varza marunt si se freca cu putina sare.
6. Intr-un vas se amesteca bine varza cu morcovii,ardeii,castravetii,ceapa,rosiile mici si buchetelele de conopida.
7.Se aseaza amestecul de legume in borcane de 800g., printre ele se pun bastonase de hrean , boabe de mustar si frunze de telina.
8.Se fierbe apa cu sarea ,otetul si cateva boabe de mustar.Se lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste legumele din borcane.Se capseaza, se pun intr-o lada, se acopera cu o patura si se lasa pana se racesc. doua zi se pun in camara.
obs:Legumele se pot taia fasii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA BULGAREASCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete de 1 cm si se amesteca cu friptura si casul taiate

8 voturi    10 comentarii
15 min
Salate cu carne
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Atentie la sare!Eu nu am mai folosit deoarece branza a fost fff sarata (cum imi place:D) si de asemenea

16 voturi    2 comentarii
10 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte buna si aromata.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    foarte buna.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Asa este.Buna, gustoasa,spornica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. castraveti,
  • 1 varza alba,
  • 1 conopida,
  • 500g. ceapa
  • 500g. morcovi,
  • 500g. ardei gras verde ,
  • 500g. ardei gras rosu,
  • 200g. rosii cocktail,
  • 3-4 bucati hrean,
  • frunze de telina,
  • sare
  • boabe de mustar,
  • 1 l. otet de 9*.
  • 2 l. apa,
  • 60g.sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte buna si aromata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca cu vinete