Salata calda cu praz si cimbru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 bucati mari de praz fraged
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii taiate felii subtiri(nedecojite)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru
  • 4 linguri vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala si se taie in bucati de 5 cm.Bucatile de praz se fierb intr-o oala cu apa sarata timp de 15 min pina se inmoaie.

Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie cu fundul gros si in el se caleste la foc mic usturoiul pina se inmoaie, fara sa se faca maro.

Se scoate usturoiul si se arunca, se adauga rosiile, cimbru si vinul. Se amesteca usor si se ferbe la foc mic aproximativ 10 min. Apoi se adauga sarea si piperul,se amesteca usor si se gusta sosul. Acesta trebuie sa fie putin gros. Se scoate prazul din oala cu spumiera si se lasa sa se scurga in strecuratoare, apoi se pune pe un platou mare si se toarna deasupra sosul fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor