autor:

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Salate

Salata cu cartofi fripti pe plita

Autor: Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
cartofi, salata, sau andive, ceapa alba, sau praz, sau ceapa verde, ulei, sare, otet (de prune, daca aveti), multe seminte de chimen (o lingura, doua)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Cartofii se taie felii mai subtirele si se frig pe ambele parti pe o plita incinsa, unsa sau nu cu putin ulei. Unele bucati se vor umfla haios si gustos. Cele mai multe vor fi crocante si apetisante. Altele vor fi mai crude, al dente.
Plita poate fi inlocuita cu o tigaie de teflon, care se va cam strica.
Se pun intr-un castron, pe masura ce se frig, se adauga ceapa, otet, sare, ulei, semintele de chimen si, era sa uit, salata verde sau andivele, taiate.

Se mai pot adauga dovlecei si vinete taiate rondele si fripte si ele pe plita, morcovi taiati felii pe lung, fripti si ei. In aceasta varianta merge foarte bine si niste sos de soia, care va inlocui partial si sarea, seminte de in, precum si un ardei foarte iute, crud, taiat bucatele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu cartofi fripti pe plita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu carne pui

Salata cu carne pui

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca

105 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Luiza (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

    La aceasta reteta totul tine de echilibrarea gustului. Conteaza cata ceapa punem - nu prea multa, cat otet - nu vrem ca acesta sa omoare celelalte arome de chimen, cartof, vanata etc, cata sare - punem putina daca urmeaza sa adaugam sos de soia in varianta cu vinete, si cat sos de soia. Aceasta intuitie, si anume cat din fiecare lucru trebuie pus, este, dupa parerea mea, "sufletul" pe care il punem in mancare.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • salata
  • sau andive
  • ceapa alba
  • sau praz
  • sau ceapa verde
  • ulei
  • sare
  • otet (de prune
  • daca aveti)
  • multe seminte de chimen (o lingura
  • doua)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
salata orientala