autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Salate

Salata cu cartofi fripti pe plita

Autor: Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
cartofi, salata, sau andive, ceapa alba, sau praz, sau ceapa verde, ulei, sare, otet (de prune, daca aveti), multe seminte de chimen (o lingura, doua)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Cartofii se taie felii mai subtirele si se frig pe ambele parti pe o plita incinsa, unsa sau nu cu putin ulei. Unele bucati se vor umfla haios si gustos. Cele mai multe vor fi crocante si apetisante. Altele vor fi mai crude, al dente.
Plita poate fi inlocuita cu o tigaie de teflon, care se va cam strica.
Se pun intr-un castron, pe masura ce se frig, se adauga ceapa, otet, sare, ulei, semintele de chimen si, era sa uit, salata verde sau andivele, taiate.

Se mai pot adauga dovlecei si vinete taiate rondele si fripte si ele pe plita, morcovi taiati felii pe lung, fripti si ei. In aceasta varianta merge foarte bine si niste sos de soia, care va inlocui partial si sarea, seminte de in, precum si un ardei foarte iute, crud, taiat bucatele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu cartofi fripti pe plita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata simplu de facut

Salata simplu de facut

Se taie rosiile in 4 bucatele, braza se taie in cubulete mici. Castraveti se taie in feliute subtiri.

1 vot    1 comentariu
15 min
Salate de legume
Cous-cous cu naut

Cous-cous cu naut

Prima data se pregateste cous-cous-ul. Asadar, intr-un bol se pune cous-cous cu putin sare. Dupa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    Luiza (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

    La aceasta reteta totul tine de echilibrarea gustului. Conteaza cata ceapa punem - nu prea multa, cat otet - nu vrem ca acesta sa omoare celelalte arome de chimen, cartof, vanata etc, cata sare - punem putina daca urmeaza sa adaugam sos de soia in varianta cu vinete, si cat sos de soia. Aceasta intuitie, si anume cat din fiecare lucru trebuie pus, este, dupa parerea mea, "sufletul" pe care il punem in mancare.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • salata
  • sau andive
  • ceapa alba
  • sau praz
  • sau ceapa verde
  • ulei
  • sare
  • otet (de prune
  • daca aveti)
  • multe seminte de chimen (o lingura
  • doua)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de cruditati