Salata cu ghebe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata cu ghebe

Ingrediente

  • 1,5 kg ghebe (de preferat este sa folositi din alea micute, sunt mai aspectoase)
  • 4 gogosari mari
  • 3 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cani cu apa
  • 1 cana otet
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura sare mare
  • 100 ml ulei
  • boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr).

Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa.

Ceapa o curatam, o taiem pestisor, gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem fasii subtiri si mici.

Decojim morcovul si il dam pe razatoarea mare.

Intr-o oala punem apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foile de dafin rupte bucatele.

Transferam totul pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa.

O lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi punem morcovul si gogosarul pentru alte 3-4 minute.

Incorporam buretii, amestecam si lasam totul sa fiarba cam 5 minute.

Oprim focul cand este gata.

Punem salata fierbinte in borcane si zeama ca sa o acopere.

Infiletam capacele, invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi acolo, cand le ducem la rece.

Pofta buna!O bunatate pentru iarna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise