Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurs si se lasa la racit.
Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codite. Se pune ceapa la calit in ulei, apoi se pun ciupercile si se lasa la calit timp de 2-3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se adauga bulionul (sau suc de rosii) si frunza de dafin si se lasa sa fiarba pret de 5 minute, amestecand usor sa nu se zdrobeasca ciupercile. Se ia de pe foc.
Dupa ce s-a racit usor, se indeparteaza foaia de dafin si se amesteca sosul obtinut cu pastele, se adauga castravetii taiati cubulete, zeama de lamaie si daca mai este cazul, sare si piper dupa gust.
Inainte de servire se amesteca salata cu rosiile taiate felii si frunzele de salata rupte cu mana, iar deasupra se pun feliute de masline negre.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii