Salata cu paste, ciuperci si rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Ingrediente

  • 350 g paste fainoase penne
  • 180 g ciuperci champignon
  • 5 fire de ceapa verde
  • 2 castraveti
  • 100 ml suc de rosii/bulion
  • 100 ml ulei de masline
  • o frunza de dafin
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare, piper macinat
  • rosii cherry
  • cateva frunze de salata verde
  • masline negre feliate

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurs si se lasa la racit.

Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codite. Se pune ceapa la calit in ulei, apoi se pun ciupercile si se lasa la calit timp de 2-3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se adauga bulionul (sau suc de rosii) si frunza de dafin si se lasa sa fiarba pret de 5 minute, amestecand usor sa nu se zdrobeasca ciupercile. Se ia de pe foc.

Dupa ce s-a racit usor, se indeparteaza foaia de dafin si se amesteca sosul obtinut cu pastele, se adauga castravetii taiati cubulete, zeama de lamaie si daca mai este cazul, sare si piper dupa gust.

Inainte de servire se amesteca salata cu rosiile taiate felii si frunzele de salata rupte cu mana, iar deasupra se pun feliute de masline negre.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni