Salata de boeuf (pentru Craciun)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Salata de boeuf (pentru Craciun)

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 600 g cartofi
  • 6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 4 morcovi potriviti
  • 200 g mazare congelata
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • o lingurita mustar
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format.

Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si cartofii ,apoi morcovul impreuna cu mazarea.

Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.

Cand toate legumele au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete (mai putin mazarea).

Maioneza :Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu zeama de lamaie . Am amestecat cu telul pana am incorporat tot uleiul .

Intr-u vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am asezonat cu sare si piper.

Am adaugat maioneza din care am oprit 2- 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.

Am pus salata pe un platou si am imbracat-o cu restul de maioneza. Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise