Salată de ciuperci și praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salată de ciuperci și praz

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 1-2 fire de praz
  • 500 gr. ciuperci (champignon)
  • ½ legătură mărar verde
  • 1 linguriță sare
  • Dressing
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb 20 minute.

Ciupercile fierte se lasă la răcit într-o sită, iar după răcire se taie în felii subțiri.

Se curăță, se spală prazul și se taie în rondele subțiri.

Se spală și se taie mărunt mărarul.

Într-un castron se amestecă prazul tăiat, ciupercile feliate, mărarul tocat și se adaugă dressingul preparat prin amestecarea uleiului și oțetului. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Această salată fiind foarte sățioasă se poate consuma ca atare, sau, după preferință ca și garnitură la alte preparate, după dorință.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise