Salată de ciuperci și praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salată de ciuperci și praz

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 1-2 fire de praz
  • 500 gr. ciuperci (champignon)
  • ½ legătură mărar verde
  • 1 linguriță sare
  • Dressing
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb 20 minute.

Ciupercile fierte se lasă la răcit într-o sită, iar după răcire se taie în felii subțiri.

Se curăță, se spală prazul și se taie în rondele subțiri.

Se spală și se taie mărunt mărarul.

Într-un castron se amestecă prazul tăiat, ciupercile feliate, mărarul tocat și se adaugă dressingul preparat prin amestecarea uleiului și oțetului. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Această salată fiind foarte sățioasă se poate consuma ca atare, sau, după preferință ca și garnitură la alte preparate, după dorință.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor