Salată de ciuperci și praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salată de ciuperci și praz

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 1-2 fire de praz
  • 500 gr. ciuperci (champignon)
  • ½ legătură mărar verde
  • 1 linguriță sare
  • Dressing
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb 20 minute.

Ciupercile fierte se lasă la răcit într-o sită, iar după răcire se taie în felii subțiri.

Se curăță, se spală prazul și se taie în rondele subțiri.

Se spală și se taie mărunt mărarul.

Într-un castron se amestecă prazul tăiat, ciupercile feliate, mărarul tocat și se adaugă dressingul preparat prin amestecarea uleiului și oțetului. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Această salată fiind foarte sățioasă se poate consuma ca atare, sau, după preferință ca și garnitură la alte preparate, după dorință.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul