autor:

Sidy

» » Aperitive

Salata de dovlecel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
1 dovlecel, 2 oua, 1 lingurita mustar, 200 ml ulei, 3-4 catei usturoi, zeama de lamaie (facultativ), sare, piper, rosioare pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert un ou, timp in care se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi se pune la scurs.Cand s-a racit , dovlecelul se zdrobeste cu furculita si apoi se mai lasa la scurs.
Se face maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud , apoi se amesteca cu dovlecelul si usturoiul zdrobit.Adaugam sare si piper iar daca doriti sa fie un pic mai acra adaugati zeama de lamaie.
Se orneaza cu rosioare sau cum ii place fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Se coc vinetele şi ardeii. Se curăţă vinetele, se scurg şi se toacă. Dovlecelul se curăţă

2 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de vara cu dovlecel

Salata de vara cu dovlecel

Se spala dovlecelul, nu se decojeste, in schimb se taie rondele. Se elimina astfel codita. Se pune

2 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Foarte gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Trebuie sa fie delicioasa...Eu folosesc la salata dovlecelul crud,dat pe razatoare...

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Foarte interesanta reteta, Sidy. Felicitari. Trebuie incercata.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Si eu fac aceasta reteta.Este extraordinara!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Nu am facut niciodata,dar inventiva mai esti draga Sidy,chiar ca imi surade ideea de o astfel de salata gustoasa,felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Vekas (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu varza