Salată de fasole albă

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salată de fasole albă

Ingrediente

  • Pentru trei porții:
  • 300 g fasole albă fiartă (puteți folosi orice soi de fasole )
  • o ceapă potrivită tăiată fideluță
  • câteva felii de castravete proaspăt
  • fâșii de ardei gras roșu
  • morcov și țelină rasă (după gust - țelina este foarte aromată )
  • semințe de susan negru
  • ulei de măsline
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb

Mod de preparare

Știu că postul este important pentru mulți dintre voi așa că am decis ca în această perioadă să vă sar în ajutor cu câteva idei de preparate potrivite pentru fiecare.

Astăzi am ales fasolea albă ca ingredient principal.

Cu siguranță știți deja că fasolea, indiferent de soi, are o sumedenie de proprietăți extraordinare. Se pare că este leguma care conține cel mai mare procent de fibre și pe lângă asta conține calciu, fosfor, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Totuși, nu este recomandat un consum mai mare de 400-450 g pe săptămână.

De regulă când fierb fasolea, fierb suficientă încât să-mi ajungă să pun din ea și la congelator în vreo două pungi. Asta mă scutește de veșnicul ritual în care trebuie să hidratez fasolea și s-o fierb, totuși, destul de mult timp. Vă recomand și vouă acest lucru.

Azi am folosit fasole proaspăt fiartă iar ceea ce-a urmat a fost o nimica toată. :)

Am pregătit o vinegretă din zeama de lămâie și uleiul de măsline. Am condimentat-o puțin.

Am pus boabele fierte într-un castron și-am început să adaug restul ingredientelor. Există ceva mai simplu? :)

Am amestecat totul puțin, încorporând vinegreta. Am potrivit de sare și piper iar rezultatul a fost unul sănătos, sățios și apetisant. Nu-i așa? :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise