Știu că postul este important pentru mulți dintre voi așa că am decis ca în această perioadă să vă sar în ajutor cu câteva idei de preparate potrivite pentru fiecare.
Astăzi am ales fasolea albă ca ingredient principal.
Cu siguranță știți deja că fasolea, indiferent de soi, are o sumedenie de proprietăți extraordinare. Se pare că este leguma care conține cel mai mare procent de fibre și pe lângă asta conține calciu, fosfor, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Totuși, nu este recomandat un consum mai mare de 400-450 g pe săptămână.
De regulă când fierb fasolea, fierb suficientă încât să-mi ajungă să pun din ea și la congelator în vreo două pungi. Asta mă scutește de veșnicul ritual în care trebuie să hidratez fasolea și s-o fierb, totuși, destul de mult timp. Vă recomand și vouă acest lucru.
Azi am folosit fasole proaspăt fiartă iar ceea ce-a urmat a fost o nimica toată. :)
Am pregătit o vinegretă din zeama de lămâie și uleiul de măsline. Am condimentat-o puțin.
Am pus boabele fierte într-un castron și-am început să adaug restul ingredientelor. Există ceva mai simplu? :)
Am amestecat totul puțin, încorporând vinegreta. Am potrivit de sare și piper iar rezultatul a fost unul sănătos, sățios și apetisant. Nu-i așa? :)
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii