Salată de fasole albă

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salată de fasole albă

Ingrediente

  • Pentru trei porții:
  • 300 g fasole albă fiartă (puteți folosi orice soi de fasole )
  • o ceapă potrivită tăiată fideluță
  • câteva felii de castravete proaspăt
  • fâșii de ardei gras roșu
  • morcov și țelină rasă (după gust - țelina este foarte aromată )
  • semințe de susan negru
  • ulei de măsline
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb

Mod de preparare

Știu că postul este important pentru mulți dintre voi așa că am decis ca în această perioadă să vă sar în ajutor cu câteva idei de preparate potrivite pentru fiecare.

Astăzi am ales fasolea albă ca ingredient principal.

Cu siguranță știți deja că fasolea, indiferent de soi, are o sumedenie de proprietăți extraordinare. Se pare că este leguma care conține cel mai mare procent de fibre și pe lângă asta conține calciu, fosfor, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Totuși, nu este recomandat un consum mai mare de 400-450 g pe săptămână.

De regulă când fierb fasolea, fierb suficientă încât să-mi ajungă să pun din ea și la congelator în vreo două pungi. Asta mă scutește de veșnicul ritual în care trebuie să hidratez fasolea și s-o fierb, totuși, destul de mult timp. Vă recomand și vouă acest lucru.

Azi am folosit fasole proaspăt fiartă iar ceea ce-a urmat a fost o nimica toată. :)

Am pregătit o vinegretă din zeama de lămâie și uleiul de măsline. Am condimentat-o puțin.

Am pus boabele fierte într-un castron și-am început să adaug restul ingredientelor. Există ceva mai simplu? :)

Am amestecat totul puțin, încorporând vinegreta. Am potrivit de sare și piper iar rezultatul a fost unul sănătos, sățios și apetisant. Nu-i așa? :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise