autor:

valentina ionita

» » , , Retete de post, Salate, Salate

Salata de fasole uscata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi, bucata de telina, castraveciori murati, un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde), 5 catei de usturoi, de la o lamaie, sare, piper, cimbru dupa gust., Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust., De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

47 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala si se tine la inmuiat o noapte sau macar cateva ore.
Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxinele,apoi in apa in care va fierbe se adauga putina sare,dar boabele trebuie sa ramana intregi. Dupa fierbere fasolea se limpezeste cu apa calda si se lasa sa se scurga bine.
Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.
Separat telina si morcovul se curata,se spala si se vor da pe razatoarea cu gauri mari.Castraveciorii murati , gogosarii acri se taie cubulete,ceapa curata si spalata se taie pestisori(puteti sa o frecati cu sare,spalata si stoarsa),usturoiul se piseaza sau se toaca marunt .Se potriveste de sare, piper,zeama de lamaie si se amesteca cu boabele de fasole.La sfarsit adaugati dupa gust maioneza sau ulei.Se serveste rece ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata cu fasole uscata

Salata cu fasole uscata

Pt aceasta salata, eu folosesc fasole de la conserva. Asadar, pun fasolea in strecuratoare, o spal

2 voturi    3 comentarii
30 min
Salate diverse
Salata de cruditati cu omleta si afumatura

Salata de cruditati cu omleta si afumatura

1. Se spala legumele si se sterg cu un prosop. 2. Intr-un bol se taie rosiile felii, castavetele

28 voturi    5 comentarii
1h
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sebastian Leaha , 06 decembrie 2013

    DE CAND LUMEA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

    Majoritatea soiurilor de fasole, dar in special cea rosie (red kidney beans), contin o toxina numita fitohemaglutinina care produce intoxicatii alimentare , atunci cand nu sunt gatite cum trebuie. Toxina poate fi dezactivata, dor prin fierbere la 100 de grade Celsius, timp de de cel putin 10 minute. Intoxicatia se manifesta in genul unei indigestii si trece in 4-5 ore. (sursa: wikipedia). Asadar, iata motivul pentru care ni se poate face rau de la fasole. Toxina se gaseste si in fasolea proaspata, nu doar in cea uscata. Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

  • Fara foto

    Nicolae Aftim , 22 octombrie 2013

    De cand fasolea are toxine...?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc mult pt aprecieri...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      valentina toti iti spun, ca esti un bucatar f. bun !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2011

      Multumesc mult ...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      O salata usoara si foarte gustoasa-trebuie de incercat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ma bucur ca ti-am putut fi de folos Tatiana si sper din suflet sa va placa...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Sper sa nu te " superi", am dat , deja, retata ta, unei pritetene care posteste si am si salvat-o intre retelele mele favorite.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Rapida, hranitoare, gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      imi place si mie O prepar si eu dar fara maioneza

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Nu am facut pana acum aceasta salata dar, o voi incerca. Cred ca este fff buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Si eu o fac des ...cind este post si pun si niste masline...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

47 voturi

Ingrediente

  • Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi, bucata de telina, castraveciori murati
  • un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde)
  • 5 catei de usturoi, de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru dupa gust.
  • Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust.
  • De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Majoritatea soiurilor de fasole, dar in special cea rosie (red kidney beans), contin o toxina numita fitohemaglutinina care produce intoxicatii alimentare , atunci cand nu sunt gatite cum trebuie. Toxina poate fi dezactivata, dor prin fierbere la 100 de grade Celsius, timp de de cel putin 10 minute. Intoxicatia se manifesta in genul unei indigestii si trece in 4-5 ore. (sursa: wikipedia). Asadar, iata motivul pentru care ni se poate face rau de la fasole. Toxina se gaseste si in fasolea proaspata, nu doar in cea uscata. Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de cartofi