Reteta postata pe: 26 mai 2008
Ingrediente
mere, , pere bine coapte, , prune coapte, , struguri de masa bine copti, , zahar dupa gust, lichior de cirese (rom sau coniac), , frisca dupa gust, 20-100 gr miez de nuca.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
merele si perele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, pe lungime. Se pastreaza in vase separate. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare si se introduc intr-un vas cu apa clocotita cca 2 minute, apoi se scot intr-un vas cu apa rece, lasindu-se sa se scurga. Dupa această operatie se curata de coaja cu usurinta si se desfac in jumatati, se curata de simburi si se taie sferturi. Se pastreaza intr-un vas separat. Strugurii se spala si se scurg. Se amesteca fiecare componenta cu zahar. Se pregatesc cupele si se asaza in fiecare cupa straturi alternative din fiecare componenta (mere, prune, pere, struguri), se stropesc fructele in cupe cu coniac sau lichior, apoi se decoreaza cu frisca. Miezul de nuca se prajeste usor in cuptor apoi se marunteste si se pudreaza in toate cupele peste frisca. Se pun la frigider inainte de servire. Se poate prepara si fara alcool, eventual cu sirop de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "salata de fructe" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate de fructe
Se taie fructele in cubulete,se amesteca intr-un castron mare,apoi se aseaza in castronele mici sau
83 voturi
22 comentarii
15 min
Am aruncat o privire in frigider si am ales fructele pentru o combinatie gustoasa.
Pepenele l-am
2 voturi
0 comentarii
15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Super !